וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקרוב תיפול לניוטון טלוויזיה על הראש

אורן פרנק

15.4.2010 / 7:10

סיפורי מנהטן



הבוקר חזרתי לניו יורק וכמובן שמיד הפעלתי את האייפד החדש שלי, שהמתין בסבלנות להגעתי. עסקינן במכשיר מדליק מאוד, אבל לא ניכנס לעומקו של הפד - בשבוע הראשון להשקתו היו די והותר ביקורות מעמיקות. לתקציר ההתרשמות הראשונית אפשר להגיד שאתם ממש רוצים וצריכים אייפד: מדובר בתחליף מצוין למחשב הנייד שלכם עבור רובם המוחלט של המקרים שבהם תזדקקו למחשב. להבדיל מאייפון, הסוללה של אייפד מביסה יום עבודה אינטנסיבי בלי בעיה. אבל חשוב יותר, מדובר בחוויית משתמש פשוטה, אינטואיטיבית ומקסימה ואף טובה יותר מזו של האייפון. עקומת הלמידה של אייפד שטוחה ונוחה לכל רמה של משתמש, וכדרכה בקוד ובקודש של אפל העניין פשוט עובד מצוין מהרגע שמקלפים אותו מהאריזה. גם הנקודה היהודית לא נפקדת, ובאופן לא מפתיע, מיד כשהעליתי את אתר themarker על האייפד התעדכנתי שהגישה הישראלית ייחודית כהרגלה, ושבנתב"ג עשו כבר קופה על משתמשי אייפד הראשונים שניסו לעשות לו עלייה.



בעודי משחק עם האייפד ומספר לעצמי שמדובר בכלי עבודה רציני, הבטתי סביבי והבנתי שאין מפלט ואין מוצא ושאני פשוט מוקף במסכים של אפל. האייפון הוותיק והסדוק שלי מצויד במסך מגע משובח בגודל של 3.5 אינצ'ים, לצדו שרוע כאמור האייפד החדש המתגאה במסך איכותי של 10 אינצ'ים, המקבוקים התאומים של אשתי ושלי מתהדרים במסכי 13 אינץ', ברקע מנמנם לו המחשב הביתי שלנו - גם הוא כמובן של סטיב - בעל מסך בגודל 21 אינץ' ועודף, ובסלון האפל טי.וי והטיים קפסול מחובקות ומחוברות למסך הפלזמה מתוצרת פנסוניק.

המממ. נראה שהתוכנית העסקית של אפל מציגה את עצמה די בבירור עבור צרכנים מהסוג שלי. אפל מציעה כבר כיום מכשירים המצוידים במסכים בטווחי הגודל מ-3.5 ועד 27 אינץ'. לא צריך להיות גאון הדור כדי להבין ולשער את צעדיה הבאים. מחד, אפל תמלא כנראה את החללים בתוך ההיצע הקיים שלה, וכך סביר שנראה מכשיר נייד חדש בעל מסך של כ-7 אינצ'ים, שימלא את הפער בין אייפון, שמשמש כמכשיר תקשורת, לבין אייפד, שמשמש כפלטפורמה לצריכת תוכן. עוד על הפרק יהיו אולי גם מסכים במכוניות שלנו: המסך המכיל את מערכת ההפעלה של המכונית, הניווט וכו' הוא קורבן פוטנציאלי מיידי לאסטרטגיית המסכים של אפל. לא יפתיע אותי אם נשמע על שיתוף פעולה אסטרטגי בין אפל ליצרן מכוניות "ירוק", שיהיה בוודאי שיפור משמעותי לפלטפורמת "סינק", הקיימת כיום בשיתוף פעולה בין פורד למיקרוסופט.



מהצד השני של הסקאלה, אין לי ספק שביום שבו יוכרז על מסך "טלוויזיה" של אפל בגודל 60 אינץ', אקנה מיד אחד במתנה לאשתי. אגב, אם מחפשים את הזווית ההיסטורית, היה כבר מי שאמר שמאז שחוה נתנה לאדם את התפוח, התפתחה בין המינים אי הבנה בנוגע למתנות. אפל משווקת כיום מוצר בשם אפל טי.וי (שילוב של dvr עם wifi, יחד עם שירות מקוון להזמנת סרטים - קצת כמו yesmax למתקדמים) שמהווה את דריסת הרגל שלה בחדר המגורים שלנו, אבל מדובר במוצר חסר שאינו שונה או טוב משמעותית ממוצרים מתחרים. אני לא רואה את אפל מסתפקת במוצר שאינו בן משפחה אמיתי לחוויית המשתמש שאותה היא מציעה במכשיריה האחרים. אמנם מר טים קוק (סמנכ"ל התפעול של אפל) טען לא מזמן שאין בכוונת אפל להיכנס לשוק הטלוויזיות, אבל עוד לפני שמר קוק נולד, סבתי ז"ל היתה אומרת "אוט אר גזוקט" שזה "אז הוא אמר!" ביידיש.



אם אתם לא לחלוטין סומכים על סבתי, הרשו לי להפנות אתכם למר סטיב ג'ובס, שאמר ב-2005 שאפל לא רוצה להיכנס לשוק הטלפונים הסלולריים, "כדי לא להיות שבויה בידי המפעילות הסלולריות". כזכור, ב-2007 הוא השיק את אייפון והפך את המפעילות הסלולריות לשבויות שלו. כתבתי "טלוויזיה" של אפל במרכאות, כי סטיב הרי לא ייצר סתם טלוויזיה כשאר העולם. מן הסתם יהיה מדובר במכשיר שייהפך לחלק מנבחרת המסכים של אפל: מכשיר שישלב פונקציות של טלוויזיה וגם של מחשב ו-dvr, עם ממשק המגע/תנועות של אפל ומערכת הפעלה נוחה בהרבה מהתפריטים המסורבלים והמעיקים של הממירים ושל המסכים הנוכחיים שלנו. הטלוויזיה של אפל תתיימר - ואם לשפוט על פי ניסיון העבר, גם תצליח - להמציא מחדש את הדרך שבה אנחנו צורכים בידור בחדר המגורים שלנו.



מכיוון שנראה שכולנו נמשיך לרצות מסך גדול יותר ואיכותי יותר בסלון שלנו גם בעתיד, קשה לראות איך אפל מוותרת על פוטנציאל השוק הזה (כ-10 מיליון מסכי טלוויזיה שטוחים נמכרים בכל שנה בארה"ב לבדה). אפל תעשה כנראה גם כאן את מה שהיא יודעת ואוהבת לעשות: ליצור חוויית משתמש כה שונה וטובה יותר, עד שהביקוש למוצר החדש שלה יגיע ישירות מהצרכן הסופי ויערער את המודל העסקי הקיים. בהשקת אייפון ואייטיונס עשתה אפל חינוך מחדש למפעילות הסלולריות ולחברות המוסיקה, ואם וכאשר תשיק אפל טלוויזיה, יהיה מעניין לראות את תגובתן ואת מצבן של חברות הכבלים והלוויין, ואולי אפילו של אולפני התוכן הגדולים.



אם גם זה יצליח להם, לא נותר אלא לדמיין להיכן הם ימתחו הלאה את המותג ואת תפישת העולם שלהם: אולפני אפל לתכנים בלעדיים? חברת תעופה לגיקים בלבד? מכונות כביסה? כל זמן שהם לא משיקים מפלגה והמנון, אני מניח שאפשר להיות רגועים ולהמשיך להחזיק במניה. או כפי שהסביר פורסט גאמפ לאחר שהתעשר, "הוא הכניס אותי להשקעה באיזו חברת פירות".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully