מד-1 מכרה את שני קווי התמסורת בהיקף 45 מגהרץ לברק במחיר המהווה כ-25% מהצעת המחיר המקבילה של בזק , כך נודע ל-TheMarker.
מד-1 סיפקה לפני כחודש לחברת ברק, בעסקת התמסורת הראשונה שביצעה, שני קווים רחבי פס פנים ארציים בעסקה שנאמדה בכ-150 אלף דולר בשנה.
מאז חתמה מד-1 על שתי עסקות נוספות עם נטוויז'ן ואינפונט בהיקף של 155 מגה כל אחת.
מד-1 החליטה לפרוץ לשוק תשתיות התמסורת הישראלי גם באמצעות מחירים אטרקטיוויים. ככל שמד-1 תעמיק את חדירתה בשוק כך גם המחירים שהיא תדרוש בעבור קווי התמסורת יעלו.
הקווים שסופקו לברק משמשים אותה לקישור אתרים של החברה, לצורך העברת תקשורת נתונים ותקשורת קולית בין האתרים שלה ולצורך קישור לבעלי רישיון אחרים בישראל.
ידוע כי ברק בחנה גם הצעות של בזק ושל סלקום, לצד בחינת האפשרות להקמת תשתית עצמאית.
מד-1 פרשה עד היום רשת סיבים אופטיים כלל ארצית של כ-1,000 ק"מ ומתכוונת להשלים את רשת הסיבים שלה במהלך 2002 ולהגיע ל-1,500 ק"מ. בכך תגיע הרשת לכל ריכוזי האוכלוסיה, העסקים והתעשייה בישראל.
מד-1 היא הנציגה המקומית של קבוצת מד בישראל, והיא מתמחה בשירותי תקשורת מגוונים בתחומי תקשורת פנים ארצית ושירותי Hosting ו-Co-location על-ידי הקמת מתקני תקשורת ייחודיים בחיפה ובפתח תקווה המשמשים לאחסנה וגיבוי של מערכי תקשורת ומחשוב.
בעלי המניות בקבוצת מד הם טלקום איטליה, גלובסקום, שבבעלות איש העסקים אליעזר פישמן, כללקום, עורק וקמה תקשורת.
מחיר התחרות: עסקת מד-1 וברק בוצעה במחיר המהווה כ-25% מהצעת המחיר המקבילה של בזק
ערן גבאי
8.1.2002 / 17:01
