וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

השקעות הון הסיכון בארה"ב זינקו ב-38% ברבעון הראשון ל-4.7 מיליארד דולר

סוכנויות הידיעות

16.4.2010 / 9:30

את הנתח הגדול מההשקעות קיבלו חברות הביוטכנולוגיה



משקיעי הון סיכון הזרימו יותר כספים למיזמים בארה"ב במהלך שלושת החודשים הראשונים של שנת 2010 מאשר בתקופה המקביל ב-2009 - סימן לשיפור הערכות המשקיעים בנוגע להתאוששות הכלכלית העולמית.



בשנה שעברה היה למיזמים בארה"ב קשה יותר למצוא מימון או קונים, או לבצע הנפקות ראשונות לציבור, בשל המשבר הכלכלי. משמעות הענין היתה שמשקיעי הון סיכון התקשו לקבל תשואות נאות על השקעותיהם, ולכן הזרימו פחות כספים לחברות חדשות.



עם זאת, מחקר חדש פירמת רואי החשבון פרייס ווטרהאוס קופרס (pwc) הראה כי השקעות הון הסיכון בארה"ב גדלו זינקו ב-38% ברבעון הראשון של 2010 לעומת הרבעון המקביל ב-2009, והסתכמו ב-4.7 מיליארד דולר. הסכום שהושקע התחלק בין 681 מיזמים, עלייה של 7% במספר המיזמים לעומת התקופה המקביל ב-2009. לעומת הרבעון הרביעי של 2009 ירדו ההשקעות ב-10%.



"אני מעריך שאנחנו נראה עלייה מתונה בפעילות השקעות הון הסיכון ככל שתתקדם שנת 2010", אמר ביל ווייברג, שותף בחברת אדוונסד טכנולוג'י וונצ'ורס.



מיזמי הביוטכנולוגיה קיבלו את הנתח הגדול מההשקעות במהלך הרבעון הראשון. סכום הכסף שהוזרם למיזמים אלה הסתכם ב-825 מיליון דולר, עלייה של 31% לעומת הרבעון המקביל ב-2009. השקעות במיזמי תוכנה ירדו ב-1% ל-681 מיליון דולר. השקעות במיזמים לאנרגיה ירוקה שילשו עצמן ל-773 מיליון דולר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully