וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שרי האוצר של האיחוד האירופי ידונו במדריד בדרכים לריסון הגירעונות התקציביים

סוכנויות הידיעות

16.4.2010 / 9:38

ראש ממשלת יוון ביקש להיפגש עם נציגי האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית



שרי האוצר של האיחוד האירופי ייפגשו היום במדריד כדי לדון בדרכים לריסון הגירעונות התקציביים, בימים בהם יוון מתקרבת לבקשת הסיוע ממדינות האיחוד כדי לממן את הגירעון הגדול ביותר באזור.



במפגש במדריד ידונו שרי האוצר של האיחוד האירופי ונציגי הבנקים המרכזיים בדרכים להוריד את הגירעונות במדינות האזור. בקרב מדינות האיחוד קיים חשש גם לגבי מצבן הפיננסי של איטליה, ספרד, פורטוגל ואירלנד.



ראש ממשלת יוון יורגוס פפאנדריאו ביקש אתמול להיפגש עם נציגי האיחוד האירופי, קרן המטבע הבינלאומית (imf) והבנק המרכזי של אירופה, אשר הסכימו בשבוע שעבר לממן הלוואות בשווי 45 מיליארד יורו (61 מיליארד דולר) ליוון, במקרה שהיא לא תצליח לגייס כספים באמצעות הנפקות אג"ח. השיחות אותן ביקש ראש ממשלת יוון יתקיימו באתונה ב-19 באפריל.



מדינות גוש היורו מנסות למנוע את שמיטת החובות הראשונה על ידי חברה בגוש, ולכן הציעו לממן שני שליש מחבילת הסיוע ליוון. יוון צריכה לגייס 11.6 מיליארד יורו עד לסוף חודש מאי, ופפאנדריאו אמר כי עלויות המימון בשוק האשראי בתנאים הנוכחיים גבוהות מידי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully