וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משרד התחבורה יבדוק אבטיפוס למכונית סינית של SAIC

דניאל שמיל

18.4.2010 / 19:58

זאת בעקבות עתירה מינהלית שהגישה היבואנית לובינסקי נגד משרד התחבורה



המכוניות הסיניות עושות צעד נוסף בדרך לשיווק בישראל. שר התחבורה ישראל כץ אישר היום (ראשון) לבצע בדיקת אבטיפוס למכונית סינית מתוצרת saic. הדבר סוכם בפגישה שערך כץ עם שגריר סין בישראל, זוהאו צ'ון. אם המכונית תעבור את המבחנים, יותר יבוא מצומצם של 360 מכוניות מדגם זה עד סוף השנה.



דגמי saic ישווקו בישראל תחת המותג הבריטי לשעבר mg על ידי דוד לובינסקי, המוכרת כיום כיבואנית פיז'ו וסיטרואן. הדגם הראשון שישווק יהיה mg 550, שהוצג גם בתערוכת אוטומוטור. מדובר במכונית מנהלים שהתכנון הראשוני שלה נעשה על ידי רובר, לפני שקרסה וחדלה מפעילות.



על פי התיעוד שהוגש לאגף הרכב שבמשרד התחבורה, המכונית הסינית עונה לדרישות התקינה של כלי הרכב בארץ, כולל מערכת בלמים ותאורה.



לובינסקי הגישה בקשה ליבוא המכונית בשנה שעברה שנענתה בשלילה. לטענת החברה, הדחייה לא היתה מטעמים ענייניים, ועתירה מינהלית הוגשה בנושא.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully