וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנועי בית שמש תפתח מנוע תמורת 40 מיליון דולר

יורם גביזון

19.4.2010 / 7:05



>> חברת מנועי בית שמש חתמה על הסכם בראשי תיבות עם חברת mtu aero engines על פיתוח, ייצור ושיווק משותף של גרסה נוספת של מנוע pw307.

הגרסה הנוכחית של המנוע מפותחת ומיוצרת על ידי pratt & whitney canada וחברת mtu ומיועדת למטוס המנהלים dassault falcon 7x, שמצוי בשימוש מ-2007. הגרסה הנוספת מיועדת למטוס המנהלים 85 learjet של חברת בומברדייר, ששיווקו אמור להתחיל ב-2013.



מנועי בית שמש תשקיע 3 מיליון דולר ב-5 השנים הקרובות כדי להצטרף לפרויקט של פיתוח גרסת ההמשך של המנוע. מעורבותה של בית שמש בפרויקט תהיה במתכונת rrsp, שפירושה השתתפות של מנועי בית שמש בסיכונים שקשורים בפיתוח המנוע וספיגת העלויות שכרוכות בפיתוח ובהכנות של תשתיות הייצור בתמורה להשתתפות בהכנסות, כך שהחזר ההשקעה בפרויקט ורווחיותה מותנים בביצוע מכירות עתידיות בקנה מידה מהותי.



בדומה להשקעתה של מנועי בית שמש בפיתוח המנוע pw307a, מנועי בית שמש תקבל עבור השקעתה 2.2% מההכנסות ממכירת המנועים וחלקי החילוף של דגם המנוע pw307b לאורך תקופת חיי המנוע שמוערכת ב-35 שנים, ובמקביל תהיה שותפה באחריות ובחבויות שנגזרות מהתוכנית על פי חלקה בזכויות.



מנועי בית שמש מעריכה שהכנסותיה מפרויקט pw307b יגיעו ל-35 עד 40 מיליון דולר ב-20 השנים הקרובות.



מנועי בית שמש, שבשליטת כלל תעשיות (34%) ואבנר שחם (25%), הרוויחה 265 אלף דולר במחזור של 45 מיליון דולר ב-2009, בהשוואה לרווח של 683 אלף דולר במחזור של 64 מיליון דולר ב-2008. ההון העצמי של החברה מסתכם ב-30 מיליון דולר, ומממן 50% מנכסיה. שווי השוק של מנועי בית שמש הוא 15.6 מיליון דולר, בעקבות עלייה של 56% מתחילת 2010.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully