>> זכיינית פרויקט הרכבת הקלה בתל אביב, קבוצת mts, האריכה את תוקף ערבות הפרויקט שהפקידה לסוף אוקטובר. תוקף הערבות בסך 120 מיליון שקל אמור היה לפוג ב-18 במאי - עד אז אמורה היתה המדינה להכריע באשר לעתיד הפרויקט.
עוד נודע כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמור לכנס דיון מורחב בסוגיה בעוד כשלושה שבועות. הדיון תוכנן תחילה כבר לשבוע הבא - ואולם נדחה.
תקופת המשא ומתן בין mts לבין המדינה הגיעה לסיומה ערב חג הפסח, ואולם כמה ימים לפני כן הגישה mts למשרד האוצר הצעה חלופית למימון הפרויקט - אשר דרשה את בחינת המתווה מחדש. הכרעת המדינה מתעכבת לפיכך, כשבין משרדי הממשלה שוררים עדיין חילוקי דעות באשר למהלכים הבאים. בעוד ראש הממשלה ושר התחבורה נוטים לפי שעה לתמוך בהותרת הזיכיון של mts ובביצוע הפרויקט במתווה הקיים, הגורמים המקצועיים במשרדי האוצר והתחבורה עדיין מסתייגים מכך. זאת, לפי הערכות, מתוך חשש כי mts לא תוכל לעמוד גם בתנאי המכרז החדשים - וכן מתוך חשש להשלכות רוחב הנובעות מפתיחה נרחבת של הסכם הזיכיון.
לפני כארבעה חודשים המדינה הודיעה לחברות ב-mts - סימנס, אפריקה ישראל, אגד, ccecc הסינית וסוארז דה קוסטה הפורטוגלית - כי יידרשו להשלים את הליך הסגירה הפיננסית של הפרויקט בתוך 90 יום - אחרת תחל בהליכים לביטול הסכם הזיכיון.
החלטת המדינה באה בעקבות השימוע שנערך ל-mts, במסגרתו התבקשה להציג כיצד בכוונתה להשלים את הסכם המימון של הפרויקט, שנקלע לקשיים. mts זכתה במכרז לפרויקט בדצמבר 2006 ואמורה היתה להגיע לסגירה פיננסית עד מאי 2008.
זכיינית הרכבת הקלה בת"א האריכה הערבות לפרויקט
מאת אבי בר-אלי
21.4.2010 / 7:05