בנק גולדמן סאקס, שהואשם על ידי הרשות לניירות ערך בארה"ב (sec) בהונאה, אמר כי ההאשמות מסתמכות על פעולותיו של עובד אחד בלבד, אותו החברה הוציאה לחופשה בתשלום השבוע.
פבריס טורה בן ה-31, דירקטור במשרה ניהולית בחברה אשר הואשם בהונאת המשקיעים לאחר שעיצב כלי השקעה המגובים במשכנתאות ב-2007, צפוי לאבד את רישיון הרשות לניירות ערך בבריטניה (fsa) לעסוק בפיננסים כך דיווח הסניף הלונדוני של הבנק אתמול.
"הפרשה עומדת להיות ויכוח עובדתי על מה הוא זוכר ומה האחרים זוכרים", אמר גרג פאלם, היועץ הכללי של גולדמן סאקס בשיחת ועידה עם כתבים אתמול, מבלי להזכיר את שמו של טורה, והוסיף: "לו היו בידינו הוכחות שמישהו ניסה להונות את המשקיעים, היינו הראשונים לפעול נגדו".
על ידי כך שכינה גולדמן סאקס את הפרשה "מחלוקת הנוגעת לעובד אחד בלבד", ייתכן שלקח הבנק את הצעד הראשון בהתרחקות מטורה בצורה פומבית - כך אמרו עורכי דין לבלומברג. המעשה עשוי להוריד את אחריותו של הבנק מהפרשה בעיני הציבור ובסופו של דבר להקל עליו להסדיר את הפרשה מול ה-sec.
פמלה שפיגה, עורכת דינו של טורה מטעם חברת עורכי הדין אלן אנד אוברי בניו יורק לא נענתה לבקשת בלומברג לתגובה. גולדמן סאקס הכחיש מכל וכל את ההאשמות נגדו וטעם כי אינם מבוססים.
רשות ני"ע בארה"ב הגישה ביום שישי תביעה נגד גולדמן סאקס בגין הונאת המשקיעים על ידי כך שהעלים מהם את העובדה כי ניירות ערך מורכבים הקשורים למשכנתאות סאבפריים שאותם יצר ושיווק למשקיעים, נועדו מלכתחילה להגיע לחדלות פירעון.
גולדמן סאקס: ה-SEC תולה את ההאשמות נגד הבנק בפעולותיו של עובד אחד בלבד
סוכנויות הידיעות
21.4.2010 / 8:43