וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לראשונה מאז פשיטת הרגל - רווח תפעולי רבעוני של 143 מיליון דולר לקרייזלר

סוכנויות הידיעות

21.4.2010 / 16:02

ענקית הרכב האמריקאית רשמה הכנסות של 10 מיליארד דולר ברבעון הראשון



ענקית הרכב האמריקאית קרייזלר, אשר יצאה בשנה שעברה מפשיטת רגל, דיווחה היום על רווח תפעולי של 143 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2010, הודות לקיצוצי עלויות והצגת הדגם החדש.



קרייזלר, שבשליטתה של יצרנית הרכב האיטלקית פיאט, רשמה רווח נקי של 197 מיליון דולר ברבעון הראשון לאחר שברבעון הרביעי של השנה שעברה ספגה הפסד של 2.69 מיליארד דולר. הכנסות החברה הסתכמו ב-9.69 מיליארד דולר ברבעון זה.



ענקית הרכב דיווחה כי החל מיציאתה מפשיטת הרגל ב-10 ביוני ועד לסוף 2009, הפסידה 3.8 מיליארד דולר למרות ההכנסות של 17.7 מיליארד דולר לאותו רבעון. פיאט השתלטה על 20% בקרייזלר לאחר שהחברה אורגנה מחדש בסיוע של 15 מיליארד דולר מהממשל האמריקאי.



"הרווח התפעולי ברבעון הראשון מהווה הוכחה מוצקה ללקוחות, לסוכנויות ולספקים שלנו כי ניתן לעמוד ביעדים שהצבנו לעצמנו לשנת 2010", אמר סרג'יו מרקיונה, מנכ"ל קרייזלר. "אנחנו גם מייצרים מזומנים למימון ההשקעות שלנו במוצרים ובמיתוג".



ברבעון הראשון עלו מכירות מכוניות קרייזלר בעולם ל-334 אלף מכוניות לעומת 318 אלף ברבעון הרביעי של 2009. בארה"ב ירדו המכירות ב-5.3% ברבעון הראשון.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully