הביקוש למוצרים בני קיימה מתוצרת ארה"ב ירדו בפברואר, לראשונה זה ארבעה חודשים, עקב ירידה חדה של 67% בהזמנות מטוסים חדשים, כך מסר היום משרד המסחר האמריקאי.
ההזמנות למוצרים בני קיימה ירדו ב-1.3% במארס ל-176.7 מיליארד דולר, לאחר עלייה של 1.1% בפברואר.
להוציא סחורות של מגזר התחבורה, עלו ההזמנות החדשות ב-2.2% ל-136.5 מיליארד דולר במארס, שיעור הצמיחה המהיר ביותר מאז החל המיתון בדצמבר 2007.
להוציא את תחום הטיסה האזרחית ותעשיית הביטחון, הביקוש היה ער למרבית סוגי המוצרים בני הקיימה, שמוגדרים כמוצרי ייצור יקרים שמיועדים לשימוש של שלוש שנים לפחות. ההזמנות למכונות, מוצרי אלקטרוניקה, ציוד חשמלי, מנועים ומתכות היה חזר במארס.
תנועות בנתוני המוצרים בני הקיימה הינן תנודתיות ביותר ברמה חודשית, אך ניתן לזהות בהן מגמות המעידות על הפעילות הכלכלית. הזמנות של מוצרים בטווח המחירים הגבוה, כגון מטוסים וספינות, הינן תנודתיות במיוחד ברמה חודשית.
הנתונים של תשעת החודשים האחרונים מצביעים על התעוררות במגזר הייצור מהמיתון החמור ביותר זה 60 שנה, על רקע התחזקות הביקוש מחוץ לארה"ב והצורך בהחלפת מלאים בארה"ב ל רקע התאוששות הביקוש.
בשלושת החודשים הראשונים של 2010, עלו ההזמנות ב-11.6% בהשוואה לרבעון הראשון של 2009, שיאו של המיתון.
ההזמנות למוצרים בני קיימה בארה"ב רשמו ירידה של 1.3% במארס
סוכנויות הידיעות
23.4.2010 / 16:37