וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מניות התעופה טסות נמוך מדי

נתן שבע

25.4.2010 / 7:02

גרף על גרף



>> שבוע קשה עבר על ענף התעופה באירופה. הסיבה: התפרצות הר הגעש באיסלנד שגרמה לגל של ביטולי טיסות בצפון היבשת ומרכזה. ההתפרצות השביתה את נמלי התעופה וגרמה לענף התעופה נזקים שנאמדים ב-200 מיליון דולר ליום. גם מניות חברות התעופה ספגו מכה: אל על איבדה 8% בתוך שלושה ימי מסחר ובריטיש איירווייס איבדה 4% מתחילת המשבר. עם זאת, ביום רביעי החלו מניות התעופה להתאושש והחזירו חלק מהירידות, עם נדידת הענן הוולקני.



השנים האחרונות אינן קלות לענף. התחרות הקשה בין החברות, התייקרות הדלק והמשבר הכלכלי בעולם, שהשבית את תנועת העסקים, גרמו למניות להילחץ מטה. בשנה האחרונה המצב השתפר מעט וגם המניות החלו לנוע צפונה. מניית בריטיש איירווייס עלתה ב-57% בשנה האחרונה, לעומת עלייה צנועה יותר של 26% באל על.

בריטיש איירווייס, שמתחרה באל על בקו ללונדון, נסחרת לפי שווי של 2.7 מיליארד ליש"ט (כ-4.1 מיליארד דולר). היא בעלת צי של 250 מטוסים, פי שישה כמעט מאל על, ועוד כ-50 מטוסים נמצאים בהזמנה.



בריטיש הפסידה 644 מיליון דולר ב-2009 ופיטרה אלפי עובדים בשנה שעברה. החברה חתמה החודש על הסכם למיזוג חברת התעופה הספרדית iberia בעסקת מניות בהיקף של 7.5 מיליארד דולר. ההסכם יהפוך אותה לקבוצת התעופה השנייה בגודלה באירופה. אל על, ששווי השוק שלה הוא 560 מיליון שקל (כ-5% משוויה של בריטיש), סיימה את 2009 עם הפסד של 76.3 מיליון דולר.



ועד העובדים של אל על ידוע כוועד חזק שדואג לעובדים, אבל בחודשים האחרונים היה זה ועד העובדים של דיילי בריטיש איירוויס ששיבש את פעילות המטוסים של החברה, עקב כישלון המו"מ על שיפור תנאי שכרם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully