וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בטר פלייס תסייע ליצרנית הרכב הסינית צ'רי לפתח מכוניות עם מצברים מתחלפים

מאת דניאל שמיל

25.4.2010 / 7:02

צ'רי היא יצרנית הרכב השנייה החותמת על שיתוף פעולה עם בטר פלייס



>> בתערוכת הרכב הבינלאומית בבייג'ין שנפתחה בסוף השבוע הודיעו באופן רשמי בטר פלייס ויצרנית הרכב הסינית צ'רי על שיתוף פעולה ביניהן. לפי ההסכם, בטר פלייס תסייע לצ'רי בפיתוח מכוניות חשמליות עם מצברים הניתנים להחלפה מהירה. זוהי יצרנית הרכב השנייה החותמת על שיתוף פעולה עם בטר פלייס, אחרי רנו ניסאן.

מכוניות אלה ישתלבו בניסויים שונים של מכוניות חשמליות בסין. צ'רי מציגה בתערוכת בייג'ין את הדגם ריץ' g5 המתאים למערכת הטעינה של בטר פלייס. כמו כן, שותפה צ'רי עם החברה לישראל, אחת מהמשקיעות העיקריות בבטר פלייס, במיזם קוואנטום - שבו מיוצרות מכוניות איכותיות המיועדות לייצוא מסין.



דן כהן, סגן נשיא בטר פלייס לשיתופי פעולה אסטרטגיים, אמר כי "80% ממכירות הרכב בסין ב-2009 היו ללקוחות שקנו מכונית לראשונה. לסין יש הזדמנות ליצור ולהוביל קטגוריה חדשה של תחבורה נקייה". צ'רי, byd וחברות סיניות נוספות, משקיעות משאבים רבים בפיתוח מכוניות חשמליות, שיקצרו להן את הדרך לשוקי המערב בכך שיעקפו את מגבלות זיהום האוויר, המוטלות על מכוניות שנמכרות שם. לפי הערכה שפירסם בנק hsbc (משקיע נוסף בבטר פלייס), נתח השוק של סין בשוק הרכב החשמלי העולמי יגדל מ-2.7% כיום ל-35% עד 2020.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully