ענקית הרכב האמריקאית דיווחה היום על רבעון רביעי ברציפות של רווחים, ואמרה כי היא צופה שהשנה הנוכחית תהיה שנה של "רווחים יציבים" עבורה.
הרווח הנקי של פורד - יצרנית הרכב השניה בגודלה בארה"ב - הסתכם ב-2.1 מיליארד דולר, או 50 סנט למניה, וזאת לעומת הפסד של 1.4 מיליארד דולר, או 60 סנט למניה, ברבעון המקביל בשנה שעברה. בניכוי סעיפים חד פעמיים, רשמה החברה רווח של 2 מיליארד דולר, או 46 סנט למניה, מעל לתחזיות כי החברה תדווח על רווח של 31 סנט למניה.
הכנסות פורד בתקופה המדווחת הסתכמו ב-28.1 מיליארד דולר, לעומת הכנסות של 24.4 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2009.
"הצוות הבינלאומי של פורד ברחבי העולם השיג עוד רבעון טוב, ואנחנו מייצרים גידול ברווחים", אמר מנכ"ל פורד, אלן מולאלי. "התוכנית שלנו עובדת, והמנוע העיקרי שמניע את ההישגים שלנו - המוצרים, נתח השוק, ההכנסות וההוצאות - משיג ביצועים טובים יותר בכל רבעון, גם כאשר הכלכלה והביקוש לכלי רכב עדיין חלשים".
פורד, היחידה מבין שלוש יצרניות הרכב הגדולות בארה"ב שלא נזקקה לחילוץ הממשל האמריקאי בשנה שעברה, רשמה בשנה האחרונה ארבעה רבעונים רצופים של רווח לראשונה מאז שנת 2005. במבט קדימה, צופה פורד רווחים יציבים השנה, עם תזרים מזומנים חיובי של פעילות הרכב, אמרה החברה.
יצרנית הרכב פורד רשמה רבעון רווחי רביעי ברציפות - 2.1 מיליארד דולר
סוכנויות הידיעות
27.4.2010 / 15:02