בורסת אתונה צונחת כעת ביותר מ-6% והתשואה על האג"ח הממשלתיות היווניות לשנתיים מזנקת ליותר מ-15% בעקבות החששות כי כלכלת יוון לא תקבל את הסיוע הבינלאומי שהובטח לה ועל רקע חששות כי משבר החובות ביוון יתפשט לשאר כלכלות אירופה.
בורסת אתונה צונחת כעת ב-6.1%, בהובלת מניות הפיננסים. מניית נשיונל בנק אוף גריס צונחת ב-6.8%. מניית אלפא בנק צונחת ב-8.5%. הבורסה היוונית מובילה גם לירידות חדות בשאר בורסות אירופה. בורסת לונדון יורדת ב-1.3%, בורסת פאריס מאבדת 1.7% ובורסת מדריד יורדת ב-2.6%. היורו יורד ב-0.6% מול הדולר לרמה של 1.3304 דולר ליורו.
התשואה על האג"ח הממשלתיות היווניות לשנתיים מזנקת כעת ל-15.5%, רמתה הגבוהה ביותר מאז 1998, על רקע חששות כי משבר החובות במדינה, הסובלת מגירעונות עצומים, יוביל אותה לחדלות פירעון לאחר שקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה כי מדינות אירופה לא יעבירו סיוע ליוון עד שהמדינה תצליח להציג תוכנית בת קיימא לצמצום הגירעון. החודש הסכימו מדינות גוש היורו, בשיתוף עם קרן המטבע הבינלאומית, להעניק ליוון חבילת סיוע בסך 45 מיליארד יורו (60 מיליארד דולר).
הפער בין התשואות על האג"ח הממשלתיות היווניות ל-10 שנים לאג"ח הממשלתיות הגרמניות זינק היום לשיא של 6.6%, לפני שירד במעט ל-6.55%. עלות חוזי הביטוח נגד חדלות פירעון של יוון (cds) זינקו ב-0.5% ל-7.64%, בעוד שגם העלות נגד חדלות פירעון של כלכלת פורטוגל זינקה לשיא.
החשש ממשבר החובות מפיל את שוקי אירופה; אתונה צונחת ב-6.1%
סוכנויות הידיעות
27.4.2010 / 17:57