הין זינק בקרוב לאחוז לרמה של 132 ין לדולר, לאחר ששר האוצר של יפאן אמר כי הפיחות החד החודש היה מהיר מדי. אתמול קבע המטבע היפאני שער של 133.15 ין לדולר במסחר בניו יורק. מול היורו התחזק הין ל-117.77 ין ליורו לעומת 118.67 ין ליורו אמש. היורו עצמו נסחר ב-89.17 סנט.
במהלך החודש האחרון נפל הין בקרוב ל-5% מול הדולר לאחר שממשלת יפאן הביעה תמיכה קולנית בפיחותו. במהלך 2001, על רקע מיתון קשה ביפאן, איבד המטבע 13% מערכו מול הדולר. ממשלת יפאן הביעה שביעות רצון מהפיחות בין בגלל היתרון שהוא מעניק ליצואניות ביפאן. אולם לאחרונה התעוררו חששות בקרב מדינות אחרות באסיה כי החולשה במטבע מסכנת את היצוא שלהן ועלולה להנציח את המיתון העולמי.
הלחץ שמפעילות מדינות אסיה אומנם זכה לתגובה מזלזלת של סגן שר האוצר, אולם בימים האחרונים הביעו חברים בממשלת יפאן דאגה מקצב הפיחות המהיר, שעלול לגרום למשקיעים זרים לברוח מיפאן.
הין זינק מול הדולר ל-132 ין לדולר לאחר ששר האוצר אמר כי הפיחות בו היה מהיר מדי
דפנה מאור
10.1.2002 / 8:56
