וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתב מנהלת מו"מ למיזוג עם יס

איתמר סיידא

10.1.2002 / 13:37

תוכנית חלוקת האחזקות בין יס למתב: דנקנר השקעות 25%, בזק 22.5% ויורוקום 15%; מקור בכיר לוואלה! עסקים: לא הגיוני שהמיזוג יאושר

חברת מתב שיחררה הודעה בה היא מפרטת את תוכנית חלוקת האחזקות בין יס למתב.
על פי התוכנית הבעלות בחברה הממוזגת בין יס למתב (כפוף להערכת שווי) אמורה להיות: דנקנר השקעות (25%), בזק (22.5%), יורוקום (15%), יתר הבעלים הפרטיים במתב (12.5%), יתר הבעלים הפרטיים ביס (12.5%) וציבור המשקיעים במתב (12.5%).

על פי הודעת מתב החברה תהיה חברה ציבורית הנסחרת בניו יורק ובתל אביב שתתחרה, על בסיס כלכלי, בשוק השידורים ובתחום האינטרנט המהיר, נאמר בהודעה.

מתב רוצה למזג את יס לתוכה כדי ליצור חברת שידורים ציבורית גדולה, בשליטה פרטית עם כ-650 אלף מנויים.

העסקה בין מתב ליס מתגבשת לאחר שהממונה על ההגבלים דחה על הסף הצעה שלפיה בזק תרכוש מחצית ממניות מתב.

מתב מסבירה את רצונה להתמזג בכך שהיום התחרות בין יס לחברות הכבלים מבוססת על רצונה של בזק להכריע את המאבק בינה לבין חברות הכבלים על שוק הטלפוניה באמצעות הזרמת סכומי עתק, לא על בסיס כלכלי, ליס. אם תקום חברה ממוזגת של מתב ויס , מעריכים במתב, צפויה התאוששות של שתי החברות: חברת הכבלים המאוחדת של ערוצי זהב ותבל מצד אחד, וחברת מתב-יס מצד שני. זה יאפשר תחרות אמיתית ארוכת טווח המבוססת על שיקולים כלכליים ועניניים בתחומים שידורי טלויזיה רב-ערוצית, אינטרנט מהיר וטלפוניה.

מתב הגישה ב-2001 בקשה למיזוג עם שתי חברות הכבלים האחרות, תבל וערוצי זהב, ונראה כי תוכנית שיתוף הפעולה עם חברת הלוויין עשויה להיות פתרון למקרה שתוכניות המיזוג עם חברות הכבלים לא ייצאו לפועל. עסקת ההשקעה של חברת הלוויין עשויה להיות מנוף פיננסי למתב ולסייע לשתי החברות בשיתוף פעולה ברכישת תכנים מספקים בארץ ובחו"ל.

החברות המעורבות פנו לממונה על ההגבלים דרור שטרום ולמשרד התקשורת בבקשה לבחון את העסקה. שטרום ביקש מדנקנר פרטים נוספים על תוכניות החברה, מכיוון שאין זה סביר לדעתו שהחברה תבקש אישור לשתי תוכניות עסקיות שונות וסותרות זו את זו.

דנקנר הודיע בעבר כי הוא בוחן השתלבות בקבוצה שתציע לרכוש את בזק במסגרת תוכנית ההפרטה. בזק מחזיקה ב-45% ממניות חברת הלוויין ומנכ"ל בזק, אילן בירן, הוא השותף העיקרי של דנקנר במגעים לעסקה.

בחברות הכבלים אמרו היום כי לא הגיוני שמתב ויס ימוזגו
מקור בכיר בחברות הכבלים אמר לוואלה! עסקים: "לא יתכן שהממונה על ההגבלים ומשרד התקשורת יאשרו מיזוג כל כך מוזר ולא יאשרו מיזוג בין חברות הכבלים"

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully