וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתניהו השאיר לרשות הממונה את ההכרעה על הרכבת הקלה

אבי בר-אלי

8.6.2010 / 6:59



>> הרשות הממונה על פרויקט הקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן תתכנס בימים הקרובים להצבעה על עתיד הסכם הזיכיון של קבוצת mts - כך סוכם שלשום בפגישה שניהל מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אייל גבאי, עם בכירי משרדי האוצר והתחבורה.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לא נכח בישיבה בעקבות דיוני פורום השרים "השביעייה". ההכרעה בנושא תועבר כעת לחברי הרשות שבה מכהנים נציגי משרד האוצר, נציג משרד התחבורה, נציג חברת נ.ת.ע ועיריית תל אביב. במהלך הדיון סוכם עוד כי משרדי הממשלה יציגו את החלופה התקציבית לביצוע הפרויקט בידי mts, וזו תידון במהלך הדיונים על התקציב ל-2011-2012, שיחלו בקרוב.



ההחלטות התקבלו לאחר פגישה שקיימו שלשום נציגי קבוצת - mts בהם המנכ"ל יוחנן אור, עו"ד דודי תדמור ופרופ' יצחק סוארי - עם הרשות הממונה. במהלך הפגישה העלתה mts הצעת פשרה נוספת בנושא חלוקת הסיכונים בין המדינה לזכיין, אולם זו לא נתנה עדיין מענה למחלוקות אחרות בין הצדדים, ולפי הערכות לא חל כל שינוי בעמדת הרשות הממונה. יש לציין כי אם הרשות הממונה תחליט לבטל את הסכם הזיכיון של mts, עדיין שמורה לקבוצה האפשרות להגיש הצעה נוספת בתוך 30 יום.



לפני כחצי שנה פתחה המדינה בהליכי ביטול הסכם הזיכיון של mts, לאחר שלא הצליחה להשלים את הסגירה הפיננסית מאז נחתם עמה הסכם הזיכיון לפני שלוש שנים. השינויים שביקשה mts בהסכם הזיכיון נדחו מאחר שגילמו סיכונים תקציביים גבוהים מדי עבור המדינה, ומאחר שלא הוכיחה את יכולתה לגייס את המימון לפרויקט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully