וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלאפון אינה סופגת את הפיחות: הקפיאה הדולר לספקים על 4.25 שקלים

הארץ

13.1.2002 / 9:19



מאת סמי פרץ



חברת פלאפון תקשורת הודיעה בשבוע שעבר לספקיה כי היא מקפיאה את שער הדולר היציג לצורך התשלומים שהיא חייבת להם על 4.25 שקלים לדולר. מנהל אגף הרכש בחברה, נדב כספי, שלח מכתב לספקים שעל פיו החל בהוצאת המכתב יבוצעו כל התשלומים בגין עסקות לפי שער זה. השער היציג כיום הוא 4.498 שקלים.



ההסדר מתייחס להסכמים חתומים שבהם בסיס התשלום הוא דולרי.



עוד נכתב כי החל ב-1 בינואר 2002, כל עסקה או שירות הכוללים הצמדה לשער הדולר יתורגמו לשקלים ביום קבלת השירות או המוצר - עד לתקרה של 4.25 שקלים לדולר.



החלטתה החד-צדדית של פלאפון עוררה תרעומת בקרב חלק מהספקים, המתכוונים לבחון אם מדובר בצעד חוקי. כמה מהספקים פנו לחברה כדי לקבל הסברים. מקור עסקי העריך בסוף השבוע כי פלאפון נאלצה לנקוט צעד זה משום שלא רכשה לעצמה הגנות מתאימות מפני עליית שער החליפין.



מנכ"ל החברה, יעקב גלברד, אמר באחרונה כי החברה מתכוונת לחסוך ב-2002 כ-40 מיליון דולר באמצעות צמצום עלויות והתקשרויות עם ספקים.



פלאפון סיימה את ינואר-ספטמבר 2001 בהפסד נקי של 254 מיליון שקל, לעומת הפסד של 77 מיליון בתקופה המקבילה ב-2000. הכנסות החברה בינואר-ספטמבר 2001 הסתכמו ב-2.66 מיליארד שקל, ועלויות המכר והשירותים הסתכמו ב-2.35 מיליארד שקל.



דוברת חברת פלאפון אמרה שהחברה אכן הודיעה לספקיה "כי נוכח השינויים הקיצוניים בשערי החליפין, מבקשת החברה לשלם לספקים שהסכמים עמם צמודים לדולר לפי שער חליפין קבוע. זהו מהלך עסקי מתחייב במצב הנוכחי, וכמו חברת פלאפון נוהגות אלפי חברות אחרות".



על פי הדוברת, "להנהלת פלאפון לא ידוע על אף ספק שהביע מורת רוח מן ההחלטה". על האמירה כי הצעד נבע מחשיפה לסיכוני שער חליפין ללא הגנות, הגיבה הדוברת: "זוהי אמירת סרק".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully