וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

השוק צמא לצמודי מדד? אורתם סהר הצליחה לגייס 65 מיליון שקל באיגרות חוב לא מדורגות

שרון שפורר

8.6.2010 / 20:12

בחודשים האחרונים חלק גדול של הנפקות האג"ח הן באפיק השקלי - אורתם סהר הנפיקה אג"ח צמודות מדד



למרות הסנטימנט השלילי בשווקים והחששות מהחרפה נוספת במשבר באירופה – חברת הצליחה לגייס היום 65 מיליון שקל מהציבור, בהרחבת סדרה של איגרות חוב א' – שהינן איגרות חוב לא מדורגות.



אורתם סהר הנפיקה איגרות חוב צמודות מדד במח"מ של 2.5 שנים כאשר התשואה נקבעה על 5.5% - מעל התשואה על האיגרות הנסחרות בבורסה - ובפרמיה של כ-5% מעל אג"ח מדינה במח"מ דומה עם תשואה סביב אפס. את ההנפקה הובילו חברות החיתום לאומי פרטנרס חתמים ודיסקונט שוקי הון.



כיצד חברה אשר עוסקת בתחום הנדל"ן והתשתית ואשר איגרות החוב שלה אינן מדורגות מצליחה לגייס בתקופה שחוסר הוודאות חוזר לשווקים? ייתכן וההסבר לכך נעוץ בכך שאיגרות החוב הן איגרות חוב צמודות מדד – מצרך שרואים השנה פחות בשוק ההנפקות הישראלי, שכן רבות מהחברות מעדיפות להנפיק באפיקים שקליים. ייתכן וגם העובדה שאיגרות החוב הן בעלות מח"מ קצר תרמה לעניין.



אורתם סהר נשלטת על ידי חברת דוראה של בצלאל איגר ועל ידי אמיר נחום המשמש גם כמנכ"ל החברה. אורתם נסחרת היום לפי שווי של 236 מיליון שקל אחרי עלייה של 16% מתחילת השנה. ב-2009 היא זינקה ב-135% אחרי ירידה של 60% במשבר של 2008. בחודש האחרון מחזורי המסחר במניה נמוכים ומסתכמים בכ-25 אלף שקל ביום.



את הרבעון הראשון חתמה החברה עם רווח של 4.8 מיליון שקל לעומת רווח של 2.2 מיליון שקל במקביל לו, וזאת למרות שהכנסותיה צמחו בשיעור מתון בלבד של כ-2% ל-187 מיליון שקל. הונה העצמי של החברה עמד בסוף הרבעון הראשון על כ-62 מיליון שקל. בקופתה של החברה מזומנים והשקעות לזמן קצר בהיקף של כ-101.1 מיליון שקל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully