>> "חברת אל על משתמשת בשיטה נפסדת וערמומית למחיקת שוברי הטבה שבידי נוסעיה המתמידים" - כך עולה מתלונה למנכ"ל אל על, אליעזר שקדי, ששלח חיים שחם, חבר במועדון הנוסע המתמיד של חברת התעופה.
בתלונה נטען כי כדי לנצל את נקודות הנוסע המתמיד לשדרוג כרטיס למחלקת עסקים יש לרכוש את הכרטיס היקר ביותר במחלקת התיירים - אלא שמחיר כרטיס זה דומה למחיר שגובה החברה עבור כרטיס שנרכש מלכתחילה למחלקת עסקים, ללא ניצול של נקודות. הנוסע לא מרוויח למעשה דבר מכך, בעוד שאל על נהנית מצמצום מספר הנקודות שבידי הנוסע.
"רציתי לרכוש כרטיס לנסיעתי הקרובה לאמסטרדם ולשדרגו למחלקת עסקים באמצעות שוברי שדרוג זמינים הנמצאים בחשבון הנוסע המתמיד שלי", מפרט שחם. "אלא שמתברר כי השדרוג יכול להתבצע רק אם ארכוש את הכרטיס היקר ביותר במחלקת תיירים, במחיר של 1,282 דולר. אם ארכוש ישירות כרטיס במחלקת עסקים, אדרש לשלם בעבורו 1,282 דולר. אל על הציגה כאן דרך יצירתית ומבריקה למחיקת נקודות לחברי מועדון הלקוחות שלה.
"אני חבר בעוד כמה מועדוני לקוחות בחברות תעופה זרות ומעולם לא נתקלתי בשיטה כל כך נפסדת וערמומית למחיקת שוברי הטבה. גם חיפוש מדוקדק באתרי מועדונים של חברות תעופה מובילות בעולם, לא העלה שיטה כזאת, באף אחד מהם", התלונן שחם.
מאל על נמסר בתגובה כי "בתקנון מועדון הנוסע המתמיד של אל על נקבעו הוראות ברורות באשר לשימוש בשוברי הטבה. שווי השובר וגובה הזיכוי נובעים, בין השאר, מסוג הכרטיס ומחלקת התמחור הרלוונטית, שמשתנה בטווח מחירים בהתאם לתנאי הכרטיס ומגבלותיו, לרבות שהייה בסוף שבוע. במקרה המדובר, הכרטיס הנרכש היה כרטיס שלא חלות עליו מגבלות ועל כן הוא יקר בבסיסו ומשתווה למחיר הנמוך במחלקת עסקים. המחיר הזהה במחלקת עסקים, מכיל בתוכו מגבלה של שהייה ביעד. אם הלקוח היה רוצה לרכוש כרטיס עסקים במחיר מלא, ללא הנקודות וללא מגבלות, בדומה לכרטיס שרכש במחלקת תיירים, פלוס שוברי השדרוג, היה נדרש לשלם תוספת כספית של מאות דולרים. תנאים דומים קיימים גם אצל חברות תעופה נוספות הפועלות בישראל".
נוסעים מתמידים באל על נאלצו לרכוש כרטיסים יקרים במיוחד
מאת זוהר בלומנקרנץ
9.6.2010 / 6:59