, חברת ציוד האבטחה, סיימה את הרבעון הראשון עם הכנסות של 9.8 מיליון דולר. החברה לא פירסמה דו"חות רבעוניים בתקופה המקבילה, אלא דו"חות לשלושה רבעונים, כך שלא ניתן להשוות מול הרבעון המקביל. עם זאת, ברבעון הקודם רשמה החברה הכנסות של 15 מיליון דולר.
הוצאות התפעול של החברה הסתכמו ב-5.3 מיליון דולר, ואילו ההפסד התפעולי הסתכם ב-1.6 מיליון דולר. זאת, לעומת הפסד תפעולי של 890 אלף דולר ברבעון הקודם. ההפסד הנקי של החברה הסתכם ב-2.4 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 2 מיליון דולר ברבעון הקודם.
איתן לבנה, מנכ"ל החברה, אמר כי "לפני שבועיים הכרזנו על תוכנית ארגון מחדש שנועדה לאפשר לחברה לבצע את התוכנית האסטרטגית החדשה שלה ולהתיישר עם הטרנדים הגלובליים, בעיקר בכלכלה האירופית שרושמת האטה. התוכנית האסטרטגית שלנו היא להגביר את המכירות העולמיות של החיישנים ולהתמקד בפרויקטים באיזורים מועדפים".
לפני שבועיים, כאמור, הכריזה החברה על פיטורי עשרות עובדים בישראל. בתקופה האחרונה עלתה מגל לכותרות על רקע חששם של המשקיעים למצבה של החברה. מגל אינה מפרסמת צבר הזמנות בדו"חותיה עקב היותה חלק מהתעשייה הביטחונית. בנוסף, החברה אינה מפרסמת את כל העסקות שעליהן היא חותמת, מאחר שחלק מהלקוחות אינם ששים להיחשף. אולם סיכום מספר העסקות שהחברה הודיעה עליהן בשנים האחרונות, לעומת מספר העסקות שעליהן דיווחה בשנתיים האחרונות, מגלה כי החברה נמצאת בתקופת האטה.
עד כה הודיעה החברה על שתי עסקות שביצעה השנה, כשאחת מהן מסתכמת ב-13.5 מיליון דולר בשלב הראשוני ואילו על שוויה של העסקה השנייה לא דווח. ההאטה החלה כבר ב-2009, כשהחברה דיווחה על שתי עסקות בשווי של 9.5 מיליון דולר ועל ביטול עסקה בשווי של 20 מיליון דולר. ב-2004-2007 ממוצע הדיווחים של החברה היה תשע עסקות, ששוויין המדווח היה 19-26 מיליון דולר. ב-2008 דיווחה החברה על תשע עסקות בשווי של 86.65 מיליון דולר, אך שנה זו היתה חריגה לטובה.
מגל רשמה בשנת 2009 הפסד נקי של 800 אלף דולר, לעומת הפסד עצום של 32 מיליון דולר ב-2008. ההפסד מפעילות נמשכת הסתכם ב-5 מיליון דולר, והסיבה להפסד הקטן יחסית (800 אלף דולר) היא ביטול חלק מהמחיקה שביצעה ב-2008 בגין רכישה של חברה אירופית. אותה חברה, שמגל כבר הספיקה למכור בהפסד, אחראית גם לשיפור לכאורה בשורת ההכנסות ב-2009. מגל הכירה בחברה הזאת כפעילות מופסקת, וככזו הורידה בדיעבד את הכנסותיה מהדו"ח של 2008, וכך יוצא שהירידה בהכנסות מגל היתה מתונה יחסית - מ-57 מיליון דולר ל-54 מיליון דולר.
למרות הדרדרות מצבה של מגל בשנים האחרונות, בכירי החברה המשיכו ליהנות מתנאים נדיבים. יעקב פרי, יו"ר דירקטוריון החברה, משתכר במגל 50 אלף שקל בחודש בעבור 50%-60% משרה, ולפי חוזה ההעסקה הוא זכאי להעלאת שכר בכל שנה. בנוסף, במסגרת החוזה קיבל פרי 300 אלף אופציות למניות החברה. ואולם הסכם חשאי בינו לבין בעל המניות הגדול בחברה, נייתי קירש, הבטיח לפרי 100 אלף אופציות נוספות באותם תנאים. ההסכם לא דווח.
מלבד פרי ניתנו תנאים מפנקים גם ליו"ר החברה הפורש, קובי אבן עזרא. הדירקטוריון אישר לאבן עזרא חבילת פרישה אטקרטיבית במיוחד, שכללה מענק הסתגלות בסך 360 אלף דולר, שכר של 45 אלף דולר בשנה, כלי רכב יוקרתי מקבוצת המחיר היקרה ביותר ונהג צמוד - והכל לכל החיים.
נמשכת ההאטה במגל מערכות: הפסד של 2.4 מיליון דולר ברבעון הראשון
ניר צליק
9.6.2010 / 19:12