תנועת אומ"ץ פנתה אתמול (ה') למנהל החדשות בערוץ 2, אבי וייס, בבקשה לפעול להפסקה מיידית של עבודתו של יאיר לפיד כמגיש חדשות ערוץ 2, מאחר ו"הוא מנצל לכאורה משאב ציבורי לצורך קריירה פוליטית|.
באומ"ץ טוענים כי "כבר בעבר התעוררה השאלה האם אין ניגוד אינטרסים בין עבודתו של יאיר לפיד כמגיש מהדורת חדשות מרכזית בערוץ 2, הזוכה לצפייה המונית, לבין כוונתו להשתלב בחיים הפוליטיים, ואומ"ץ התריעה על כך בפומבי".
"בימים האחרונים התברר כי לפיד ממשיך בפעילותו ביתר שאת. בין השאר הוא הופיע בהרצאה סגורה בהרצליה ומתח דברי ביקורת על הממשלה ורמז על כוונותיו הפוליטיות כאשר אמר: "אנחנו נחזור אל הציבור שהתחמק מאיתנו, נכתוב חוקה ונשנה את המשטר".
לטענת התנועה, על פי מידע המצוי בידיה, קיים חשש שאת לפיד דוחפים אילי הון ותקשורת ואישים פוליטיים שאולצו לפרוש מהחיים הפוליטיים ומנסים להשתמש בו למטרותיהם כדי לשנות את המפה הפוליטית.
תנועת אומ"ץ: טייקונים מריצים את יאיר לפיד - יש להדיחו מהגשת "יומן שישי"
TheMarker Online
11.6.2010 / 10:32