מרווח התשואות בין אג"ח קונצרניות אירופאיות לבין אג"ח קונצרניות אמריקאיות הגיע לשיאו בעקבות החששות ממשבר חובות נרחב באירופה. הגידול במרווח התשואות באירופה מעיד על חששות המשקיעים מפגיעת משבר החובות באירופה בכלכלה האירופית וברווחי החברות באירופה.
התשואות על אג"ח קונצרניות בעלות דירוג השקעה הנקובות ביורו, גבוהות כעת ב-2.39% לעומת אג"ח ממשלתיות אירופאיות, לפי נתוני ברקליס קפיטל. מדובר במרווח הגדול ב-0.49% לעומת מרווח התשואות בין אג"ח קונצרניות בארה"ב לבין אג"ח ממשלתיות של ארה"ב. מרווח התשואות של אג"ח אירופאיות היה קטן יותר מזה של אמריקאיות עד פברואר האחרון.
חברת דירוג האשראי סטנדרד אנד פור'ס העלתה את דירוגי האשראי של 198 חברות אמריקאיות ברבעון הנוכחי, והורידה דירוגן של 152 חברות אחרות. באירופה, לעומת זאת, הועלו דירוגי האשראי של 49 חברות, ו-125 הורדו.
אג"ח קונצרניות באירופה מתייקרות ביחס לאג"ח האמריקאיות
סוכנויות הידיעות
11.6.2010 / 16:27