חברת , המפתחת מוצרים לטיפול במחלת הסוכרת, חתמה על הסכם ייצור של מוצריה עם מפעל סיני, upg (suzhou) epz, וזאת חודשיים לאחר חתימה על הסכם הפצה של משאבות אינסולין בסין.
חברות הבנות, נילימדיקס (93%) ומדקס-סט, חתמו על מכתב כוונות מחייב עם היצרן הסיני, לייצור ואספקה של משאבות האינסולין החד פעמיות ושל המוצרים המתכלים המיוצרים ונמכרים על ידי החברות, כולל סט האינפוזיה האינטגרטיבי של משאבת "עדי" הרב פעמית וסט האינפוזיה האוניברסאלי lighty dd. החברה מתכננת להשיק את המשאבה החד פעמית שפיתחה בחציון הראשון של שנת 2011.
בסוף חודש אפריל, הודיעה החברה כי תפיץ משאבות אינסולין בסין בשיתוף פעולה עם חברה ממשלתית מקומית. ההפצה תתבצע על ידי החברה הבת, נילימדיקס, אשר חתמה על הסכם הפצה והסכם אסטרטגי ל-3 שנים, להחדרה ושיווק של משאבות אינסולין עם חברת סינופארם (china national pharmaceutical foreign trad). סינופארם היא חברה בשליטת ממשלת סין, ומשווקת תרופות ומוצרים רפואיים בסין.
חזקיה צורי, סמנכ"ל התפעול הראשי בחברת די מדיקל: "החברה הפכה בחודשים האחרונים מחברת מחקר ופיתוח לחברה מסחרית. על מנת לחדור לשוק משאבות האינסולין החד פעמיות ולהתחרות בחברות הפועלות כיום בשוק, עלינו להגדיל באופן משמעותי את כושר הייצור של החברה. הסיכום עם חברת upg (suzhou) epz צפוי לאפשר לנו להסיר את המגבלה על נפחי הייצור ולהביא את עלות המוצר לרמה מיטבית".
אפרי ארגמן, מנכ"ל חברת די מדיקל ציין "עד היום, ייצרה די מדיקל את מוצריה, משאבת האינסולין הרב פעמית "עדי" והמוצרים המתכלים, בפס הייצור של החברה בטירת כרמל. המשאבה החד פעמית, בשונה ממשאבת "עדי" מחייבת את החברה לייצר כמויות מאסיביות בפרקי זמן קצרים שכן על החולה להחליף את החלק המתכלה של המשאבה בכל שלושה ימים. הסכם הייצור המתוכנן יאפשר לנו לעמוד ביעדי החברה ולהתקדם צעד נוסף לקראת השקת המשאבה הרב פעמית המתוכננת בחציון הראשון של שנת 2011".
די מדיקל מעבירה פס ייצור של משאבות אינסולין מטירת כרמל לסין
ואדים סבידרסקי
13.6.2010 / 10:31