סקר חדש מלמד כי יותר משקיעים מוגבלים (limited partners) - משקיעים מוסדיים מסוג חברות ביטוח, בנקי השקעות, קרנות השקעה פרטיות וכו', המשקיעים בקרנות פרייבט אקוויטי והון סיכון - משיגים תשואה נמוכה בגין השקעות בקרנות פרייבט אקוויטי.
לפי סקר של חברת המחקר הבריטית coller capital, בקרב המשקיעים בפרייבט אקוויטי, 51% מקבלים תשואה של פחות מ-11%. זאת, לעומת 22% בשנת 2008 ו-29% ב-2009. אלא שהמשקיעים המוגבלים טרם איבדו את האמונה שלהם באפיק ההשקעות האלטרנטיביות שכולל פרייבט אקוויטי והון סיכון.
20% מהמשקיעים המוגבלים מתכננים להקצות יותר השקעות בתחום פרייבט אקוויטי בשנה הבאה לעומת 13% שמתכננים לקצץ בהשקעותיהם. בקיץ האחרון המצב היה הפוך, ויותר משקיעים מוגבלים תכננו לקצץ השקעותיהם בפרייבט אקוויטי. עם זאת, שני שליש מהמשקיעים המוגבלים אמרו כי הם צופים שקצב ההשקעות שלהם יואץ ב-18 החודשים הקרובים. מנגד, 38% אחוז מהם אמרו כי יקצצו את מספר הקשרים שלהם עם שותפים כלליים (general partner) בשנתים הקרובות. אלו חדשות רעות עבור קרנות הון סיכון הישראליות והמנהלים בקרנות אלה.
