חברת סאני שבשליטת אילן בן דב דיווחה בשישי האחרון כי קיבלה הודעה מחברת יורוקום, ולפיה יורוקום מממשת את אופציית ה-put שהוענקה לה בידי סאני, לחייב את סאני לרכוש ממנה את מניות סקיילקס שבידיה. סאני תרכוש מיורוקום 4.46% ממניות סקיילקס. לאחר הרכישה תחזיק סאני ב-82.49% ממניות סקיילקס.
הסכם המכירה שתנאיו נקבעו בסוף 2009 קובע כי סאני תרכוש את מניות סקיילקס בתמורה ל-75.88 שקל למניה מתואם לדיווידנד. בהתחשב בדיווידנדים שחולקו והוכרזו בידי סקיילקס מאז, מדובר על סכום של 70.5 שקל למניה.
מניית סקיילקס ירדה מאז ההסכם ומחירה כיום הוא כ-65 שקל - 8% פחות מהמחיר שתשלם סאני. סאני תשלם 87.5 מיליון שקל.
בסוף 2009 רכשה סאני מיורוקום כ-0.8% ממניות פרטנר שהיו בידיה והעניקה לה בתמורה את מניות סקיילקס. יורוקום קיבלה אז את אופציית ה-put, שתוקפה יפוג בסוף יוני. בתקופה שבה ניתנה האופציה נסחרה מניית סקיילקס בשווי קרוב למחיר האופציה - 75 שקל. עקב הירידה במניה החליטו בסקיילקס לממש את האופציה לפני שיפוג תוקפה.
סאני מדווחת כי הרכישה תבוצע בידי החברה ממקורותיה העצמיים, וכן מהלוואה בנקאית בסך 20 מיליון שקל.
