הצלחה לבנק יהב, המתמקד באוכלוסיית עובדי המדינה. הבנק גייס בתוך פחות משבועיים סכום של 85 מיליון שקל ל-4 קרנות הנאמנות החדשות שהשיק, כך נודע ל-TheMarker. בנק יהב הקים חברת ניהול קרנות חדשה, לפני כחודש. יו"ר הדירקטוריון של יהב ניהול קרנות נאמנות הוא גדי גרינשטיין, ומנכ"ל החברה הוא הראל שי.
בבנק אומרים כי מדובר בהצלחה מרשימה לאור העובדה שלא בוצעו כל פעולות שיווק ללקוחות למעט פרסום בסניפי הבנק.
ההחלטה להיכנס לפעילות בתחום הקרנות נחשבה למהפכנית עבור הבנק, אולם בבנק מפעילים זה שנים מערך ניהול קופות גמל וקרנות השתלמות, המנהל כ-14 מיליארד שקל. כאמור, כיום מפעיל הבנק כ-4 קרנות נאמנות המתמחות באפיקים הבסיסיים: קרן המתמחה במדד ת"א 25, קרן המתמחה באפיק השקלי, קרן המתמחה באפיק המט"חי, וקרן המתמחה באג"ח צמודות מדד.
בשלב מאוחר יותר יש כוונה בבנק להשיק קרנות נוספות.
בנק יהב נשלט על ידי הסתדרות עובדי המדינה ובנק הפועלים , והוא מנוהל על ידי דוד בן דוד, שלאחרונה החליף בתפקידו את אריה אור שקודם לתפקיד בכיר בבנק הפועלים.
הצלחה לבנק יהב: קרנות הנאמנות שלו גייסו 85 מיליון שקל בפחות משבועיים
שלומי גולובינסקי
14.1.2002 / 10:28
