וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עם תשואה שלילית של 1%, מקפת מובילה את הטבלה במאי

נועם בר

21.6.2010 / 7:00

את הביצועים הגרועים ביותר במאי רשמה גלעד פנסיה של הראל. בסיכום שלוש השנים האחרונות ניצבת מיטבית של כלל בראש הדירוג



>> ירידות חדות בשוק המניות בישראל ועלייה של 0.4% במדד המחירים הובילו את קרנות הפנסיה וביטוחי המנהלים לביצועים גרועים במיוחד במאי, עם תשואות ריאליות שליליות שהגיעו עד 3% בביטוחי המנהלים ויותר מ-2% בקרנות הפנסיה.



את הביצועים הגרועים ביותר בקרב קרנות הפנסיה הגדולות במאי השיגה גלעד פנסיה של הראל - הקרן הרביעית בגודלה בענף - עם תשואה נומינלית שלילית של 1.71%. עם זאת, בסיכום שלוש השנים האחרונות, ניצבת הראל במקום השני בטבלת התשואות המצטברות, עם תשואה של 22.36%.

את התשואה הטובה ביותר בענף - ירידה מינימלית של 1.05% - השיגה קרן הפנסיה מקפת, השנייה בגודלה בענף. מקפת ממוקמת במקום השלישי בתשואות המצטברות בשלוש השנים האחרונות, עם תשואה של 16.54%.



בראש טבלת התשואות בסיכום של שלוש השנים האחרונות נמצאת קרן הפנסיה מיטבית עתודות של כלל ביטוח, שהניבה בתקופה הזו תשואה של 31.32%. מיטבית מובילה גם בתשואה המצטברת מתחילת 2010, עם תשואה של 2.16%.



בתחתית טבלת התשואות המצטברות הן בשלוש השנים האחרונות והן מתחילת 2010 ממוקמת קרן הפנסיה של הפניקס. הקרן סבלה בחודשים האחרונים מחולשה, שהוסברה על ידי הפניקס בחשיפה נמוכה למניות ארה"ב - שוק שבאפריל ובמאי הניב תשואה גבוהה יותר מהשוק הישראלי.



ביטוחי מנהלים



חודשיים בתוך הרבעון השני של 2010, חברות הביטוח קרובות למחוק את התשואות היפות שהניבו ברבעון הראשון ולהיאלץ להשיב למבוטחים מאות מיליוני שקלים של דמי הניהול משתנים שנגבו מהם. בין היתר, עלייה מצטברת של 1.3% במדד המחירים מחקה את התרומה החיובית של המדד השלילי לתשואות הריאליות ברבעון הראשון של 2010.



את התשואה הטובה ביותר מתחילת השנה השיגה הפוליסה של מנורה - 1.32%. בסיכום של שלוש השנים האחרונות ניצבת הפוליסה של כלל ביטוח בראש הדירוג, עם תשואה מצטברת של 11.8%. הפוליסה של כלל מכילה נכסים בהיקף של כ-20 מיליארד שקל.



גם בביטוחי המנהלים משתרכת הפניקס מאחור, עם תשואה מצטברת שלילית של 2.7% בשלוש שנים האחרונות. הפניקס יכולה להתנחם בכך שלמרות התשואות השליליות של הרבעון השני, היא לא תצטרך להחזיר למבוטחיה כספים שגבתה מהם ולא תצטרך לרשום בדו"חותיה הפסדים בגין כך, מכיוון שהחברה עדיין לא כיסתה את הפסדי 2008 ולכן לא גבתה דמי ניהול משתנים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully