עובדי בתי המשפט, בכל הערכאות, פתחו היום בשביתה כללית. העובדים אינם פותחים תיקים חדשים, אינם סוגרים תיקים קיימים, אינם פותחים תיקים למעצרים ואינם מאפשרים הפקדת כספים בבתי הדין לתעבורה וביצוע עיקולים לחייבים.
הוועד הארצי של עובדי בתי המשפט בראשות דני חסון וההסתדרות טוענים כי במשך זמן רב מתנהל משא ומתן עם משרד האוצר והנהלת בתי המשפט כדי להגדיל את שכרם של העובדים בבתי המשפט בעלי השכר הנמוך, אך ללא תוצאות. דרישה אחרת של הוועד וההסתדרות היא צמצום התופעה של העסקת עובדים, בעיקר עובדות, במשרה חלקית והעברתם למשרה מלאה. כמו כן הם דורשים תוספת של כוח אדם, בטענה שקיים עומס עבודה רב בבתי המשפט.
לפני כשבועיים קיימו עובדי בתי המשפט שביתה קצרה וזו הופסקה לאחר שמשרד האוצר וההסתדרות החליטו לחדש את המשא ומתן במאמץ לפתור את הנושאים שבמחלוקת. פגישה שקיימו אתמול יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, עו"ד אבי ניסנקורן ויו"ר הסתדרות עובדי המדינה אריאל יעקובי, הסתיימה בלא הסכמה ובעקבות זאת החליטו העובדים לפתוח בשביתה, העשויה להימשך גם מחר. לדברי יו"ר הוועד, "אנו רוצים לשפר את שכר העובדים, שאינו הולם את מערכת המשפט.
עובדי בתי המשפט בשביתה: לא נפתחים תיקים ודיונים מתאחרים
חיים ביאור
21.6.2010 / 11:01