וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כלל תעשיות ביוטכנולוגיה שוקלת להנפיק את מניותיה בבורסה בתל אביב

צורי דאר

14.1.2002 / 15:57

שווי החברה הוערך לאחרונה על ידי לידר דש בכ-295 מיליון שקל; כלל ביוטכנולוגיה מנהלת 140 מיליון דולר להשקעות; בין חברות הפורטפוליו שלה: קומפיוג'ן ודי-פארם



כלל תעשיות ביוטכנולוגיה שוקלת להנפיק את מניותיה בבורסה של תל אביב, כך אמר מנכ"ל כלל תעשיות ביוטכנולוגיה, ד"ר דוד הזלקורן, בכנס ביוטכנולוגיה של בית ההשקעות אילנות בטוחה שנערך היום בתל אביב. הזלקורן לא פירט באיזה שלב נמצא העניין ומהו הסכום אותו תנסה החברה לגייס בבורסה.



להערכת אנליסטים, ניתן להנפיק את פעילות הביוטכנולוגיה של כלל בבורסה בתל אביב לפי שווי של 400-500 מיליון שקל. זאת, למרות התנאים הלא נוחים להנפקה כיום בשוק.



האנליסט יובל בן זאב מחברת ההשקעות לידר דש העריך בדצמבר 2001 את כלל תעשיות ביוטכנולוגיה בשווי של 295 מיליון שקל. הערכת שווי זו מבוססת על שוויין של חברות הפורטפוליו של כלל תעשיות ביוטכנולוגיה בגיוסים האחרונים לאחר ניכוי המס על רווח ההון (על הנייר) שנצבר מהשקעות אלו.



כלל תעשיות ביוטכנולוגיה שנוסדה ב-1998 הינה חברה בת של קבוצת כלל, ומהווה זרוע ההשקעות שלה בתחום מדעי החיים. כלל תעשיות ביוטכנולוגיה הינה הגוף המוביל כיום בישראל ואחד מ-10 הגופים המובילים באירופה בהשקעות הון סיכון בתחום. כלל תעשיות ביוטכנולוגיה מנהלת כ-140 מיליון דולר להשקעות - 100 מיליון דולר הושקעו על ידי קבוצת כלל כהלוואות ו-40 מיליון דולר על ידי טכנורוב, אתגר וקונרס.



עד כה השקיעה כלל תעשיות ביוטכנולוגיה כ-100 מיליון דולר ב-11 חברות. הבולטות שבהן הן קומפיוג'ן (החזקה בשיעור של 12%) הנסחרת בנאסד"ק, ודי-פארם (20%) שגייסה באוגוסט 2001 30 מיליון דולר. חברות נוספות בהן מושקעת כלל תעשיות ביוטכנולוגיה הן מיינדסט (23%), פוליהיל (38%), מדיוונד (80%), פפטור (3%) וקיורטק (43%).



כמו כן, מושקעת כלל תעשיות ביוטכנולוגיה באורל סקאן האמריקאית (10%) ו-IDM הצרפתית (10%). בכוונתה של כלל תעשיות ביוטכנולוגיה להוביל גיוס של כ-40 מיליון יורו עם השקעה של כ-7 מיליון יורו לחברת ביו-טק גרמנית. הגיוס יושלם ככל הנראה עד סוף הרבעון הראשון של 2002.



כלל תעשיות ביוטכנולוגיה השקיעה בשנת 2001 סכום כולל של מעל 20 מיליון דולר בחברות ישראליות בתחומי הביוטכנולוגיה והציוד הרפואי, מתוכם כ-6 מיליון דולר בדי-פארם ויותר מ-7 מיליון דולר במיינדסט.



כלל תעשיות ביוטכנולוגיה דוגלת במעורבות עמוקה בניהול והכוונת חברות הפורטפוליו שלה. החברה פותחת בימים אלה את מרכז היישומים הביוטכנולוגי שהקימה ביבנה בהשקעה ראשונית של יותר מ-3 מיליון דולר.



מדובר בחממת ביו-טק שתשמש כמרכז מחקר וייצור עבור חברות פורטפוליו של כלל ביוטכנולוגיה. במרכז, הממוקם במבנה בגודל של 2,400 מ"ר באזור התעשייה ביבנה, מעבדות מחקר ומתקן ייצור ביוטכנולוגי, שיכלול בעתיד גם חדרים נקיים המיועדים לחברות סטארט אפ הקרובות לשלב הניסויים הקליניים.



בשלב ראשון ימוקמו בחממה החברות מדיוונד וקיורטק. שלוש חברות סטארט אפ נוספות, שכלל ביוטכנולוגיה בוחנת כעת השקעה בהן, צפויות להיכנס למרכז כחלק מהסכם ההשקעה.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully