מנהל התעופה הפדרלי בארה"ב (faa) מצא סדקים מבניים בשלושה מטוסים של חברת אמריקן איירליינס מדגם בואינג 767 - דגם שממנו מחזיקה אל על 8 מטוסים - במהלך בדיקות בטיחות שערך לאחרונה, מה שמעורר חששות לבטיחותם של מטוסים מדגם זה, כך דיווח היום העיתון "וול סטריט ג'ורנל".
באחד מהמטוסים העריכו אנשי ה-faa כי סדק בחלק חשוב המחבר בין המנוע לכנף היה עלול לגרום להתנתקות המנוע, לדברי העיתון.
באל על לא התקבלה עד היום (ג') מחברת בואינג כל הנחיה או הוראה לביצוע תיקון כלשהו. מחר צפויה אל על לקלוט את המטוס השמיני מדגם בואינג 767 אותה חכרה בחו"ל.
מאל על נמסר בתגובה כי "תעקוב אחרי כל התפתחות אפשרית בעניין זה".
ה-faa אמר כי הוא פועל בשיתוף פעולה עם אמריקן איירליינס ובואינג על מנת לזהות את הסיבות לסדקים, וכי הוא שוקל לאכוף תקנות בטיחות חדשות על הענף. "אנו שוקלים פעולות נוספות, כולל דרישה לבדיקות תכופות יותר" של החלקים החשודים, אמר דובר ה-faa ל"ג'ורנל".
דובר אמריקן איירליינס, טים וגנר, אמר כי הוא אינו מסכים להערכת ה-faa בנוגע לתקלות. "שום ספקולציה בנוגע לסדקים" אינה מבוססת על מדע או על ממצאים טכניים", אמר וגנר ל"ג'ורנל".
מנהל התעופה בארה"ב מצא סדקים מבניים במנועי בואינג 767 - לאל על 8 מטוסים מהדגם
רויטרס
22.6.2010 / 16:41