>> בית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים הוציא צו מניעה ארעי נגד כוונת מינהלת ההגירה של משרד הפנים לגרש מישראל פועלים זרים חוקיים העובדים בענף הבניין. הצו ניתן עד 1 ביולי, לבקשת של 57 עובדים מתוך 3,000 המיועדים לגירוש בסוף יוני, ואז יקיים בית המשפט דיון בעניין.
העתירה בנושא הוגשה על ידי עו"ד יאיר דוד ממשרד מרחב-דוד, בעקבות החלטת הממשלה לצמצם באופן משמעותי את המספר של העובדים הזרים החוקיים בענף הבניין, עד לביטולה כליל של העסקתם בסוף 2011.
בבסיס העתירה עומדת טענת העותרים, עובדים זרים חוקיים שהגיעו לישראל מתוך ידיעה כי תקופת העבודה להם תהיה כחמש שנים, ובסיום התקופה הם יחזרו לארצם. אותם עובדים הסתמכו על כך שיוכלו במשך חמש שנים להשתכר ולהעביר כספים למשפחותיהם, ועל בסיס זה נטלו התחייבות במדינות המוצא.
לטענתם, שינוי מדיניות ממשלת ישראל מהווה הפרת הבטחה שלטונית פרטית שניתנה להם. בנוסף, טוענים העובדים כי לא ניתנה להם זכות הטיעון והשימוע, וכי הגירוש ההמוני אינו עומד בקנה אחד עם חובות המדינה מול זכויות הפרט.
יאיר דוד מסר: "אנו רואים בחיוב את החלטתו הארעית של בית המשפט שנסמכת על הטיעונים שהועלו בבקשתנו לצו ביניים, ואנו תקווה שלאחר הדיון הצפוי בשבוע הבא ייהפך הצו הארעי לצו קבוע".
השבוע הוגשה עתירה לבג"ץ באותו נושא, על ידי התאחדות הקבלנים בישראל, אשר טוענת כי ההחלטה של הממשלה אינה סבירה. זאת מאחר שלא דאגה לקדם את עבודת הבניין בקרב ישראלים, במקביל להחלטה לגרש את העובדים הזרים.
בית משפט הוציא צו מניעה ארעי נגד גירוש פועלי בניין זרים
אריק מירובסקי
24.6.2010 / 7:00