חברת דירוג האשראי, מעלות s&p, מעלה את דירוגה של קרן הנדל"ן המניב, ריט 1, מ-a ל-a+ עם תחזית יציבה. זאת, בעקבות ההרחבה המתמשכת של תיק הנכסים וחתימת ההסכם להסדר חוב עם שוכר גדול, חברת תפרון, ועמידה היעדים פיננסיים. בינואר 2010, מעלות העלתה את תחזית הדירוג של הקרן, שבשליטת בית ההשקעות אקסלנס, לחיובי כאשר לפני השינוי חוב החברה היה מדורג כ-a עם אופק יציב.
במעלות מציינים את הצמיחה המתמדת בהיקף פעילותה של הקרן תוך שמירה על פרופיל פיננסי שמרני. הקרן הרחיבה במחצית הראשונה של 2010 את היקף פעילותה בתחום החזקת נכסים מניבים בישראל והגדילה את הפיזור בין הסגמנטים השונים של נדל"ן המניב. כמו כן, בחברת הדירוג צופים כי הקרן תשמור גם בעתיד על יציבות הפרופיל הפיננסי שלה תוך המשך גידול בהיקף הנכסים בטווח הארוך.
כלכלני מעלות מסבירים, כי "החברה צמצמה באופן משמעותי את החשיפה שלה לאחד השוכרים הגדולים, תפרון, עם חתימת הסכם במרץ 2010 המסדיר את תשלומי השכירות, כולל החוב לחברה, דבר שאנו רואים כצעד חיובי".
הקרן ריט 1 הוקמה מיד לאחר שבשנת 2006 נכנס לתוקף חוק קרנות הריט בישראל. לפי החוק, 75% מנכסי הקרן צריכים להיות מושקעים בישראל בשיעור המינוף המקסימאלי עד 60%. כמו כן, קרנות הריט נהנות מפטור מלא ממס על הרווחים ומחויבות לחלק 90% מרווחיהן כדיווידנד.
במעלות מתרשמים מהרחבת תיק נכסים מתמשכת של ריט 1 ומעלים הדירוג ל-A+
ואדים סבידרסקי
24.6.2010 / 17:58