וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאחר מרתון של 20 שעות: הרפורמה ברגולציה על המגזר הפיננסי יוצאת לדרך

סוכנויות הידיעות

25.6.2010 / 14:48

תובא לאישור הקונגרס ככל הנראה בשבוע הבא ותיחתם על ידי אובמה בחודש הבא



נציגי בית הנבחרים והסנאט הודיעו היום כי הגיעו להסכמה על ניסוחה הסופי של הצעת הרפורמה ברגולציה על המגזר הפיננסי. זוהי הרפורמה הרגולטורית המקיפה ביותר במגזר הפיננסי מאז השפל הגדול. ההסכמה הגיעה לאחר שהצליחו ליישב בין הנוסח שאושר בבית הנבחרים לבין הנוסח שאושר בסנאט בחודש שעבר.



הצעת הרפורמה תובא כעת להצבעה משותפת של הסנאט ובית הנבחרים, בה היא צפויה לזכות באישור גורף ולהגיע לאישורו של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, שעשוי לחתום על ההצעה עוד לפני יום העצמאות האמריקאי ב-4 ביולי.



השלמת הניסוח הושגה לאחר פגישה בת 20 שעות בין נציגי הדמוקרטים והרפובליקנים בסנאט ובבית הנבחרים, שניסו להגיע להסכמה על פרטיה הסופיים של הרפורמה, הכוללת את החלתו של פיקוח רגולטורי על שוק הנגזרים ואיסור על הבנקים לסחור בכספם (נוסטרו), כמו גם מנגנונים וסמכויות לפירוק חברות גדולות שקריסתן עשויה לערער את יציבות המערכת הפיננסית, הידוק הפיקוח על מגזר קרנות הגידור וצעדים נוספים שנועדו להגן על הצרכנים.



"זאת הולכת להיות הצעת חוק חזקה מאוד, חזקה יותר מכפי שציפו כמעט כולם, כולל אני", אמר אתמול יו"ר ועדת השירותים הפיננסיים של בית הנבחרים, ברני פרנק, לפני הכניסה לפגישה. ועדה משותפת של מחוקקים מהסנאט ובית הנבחרים עמלה בשבועיים האחרונים על שילוב שתי ההצעות הנפרדות שאושרו בשני בתי הקונגרס להצעת רפורמה אחת, שתובא בשבוע הבא לאישור הקונגרס ומשם לשולחנו של אובמה. הצעת החוק קרויה על שמם של פרנק וכריסטופר דוד, יו"ר ועדת הבנקאות של הסנאט.



הרפורמה, אותה הוביל ממשל אובמה בעקבות המשבר הפיננסי העולמי, נועדה להדק את הפיקוח על רמת הסיכונים במגזר הבנקאי, כדי להימנע מחילוצים נוספים של מוסדות פיננסיים, לאפשר לרשויות להתמודד טוב יותר עם איומים ליציבות המערכת הפיננסית כולה ולחזק את המגנונים להגנת הצרכנים הפיננסיים.



ההצעה כוללת גם גירסה מרוככת של "חוק וולקר", שנועד לאסור על בנקים מסחריים להשקיע או להחזיק בקרנות גידור ובחברות השקעה פרטית או לעסוק בפעילות מסחר בכספי הבנקים עצמם (נוסטרו), במטרה להפחית את חשיפתם לסיכונים. דוד הציע אתמול לערוך מספר שינויים בחוק וולקר, שנקרא על שם נקרא על שמו של יו"ר הבנק הפדרלי לשעבר ויועצו הכלכלי הבכיר של אובמה, פול וולקר, שניסח את הכלל.



במסגרת הצעת הפשרה של דוד, הבנקים יוכלו להשקיע עד ל-3% מהונם העצמי בקרנות גידור וחברות השקעה פרטיות, אך ציין כי הנתח שלהם באותן קרנות לא יוכל לעלות על 3%. הפשרה הוצעה לאחר שבשבועות האחרונים חלק מהמוסדות הגדולים בוול סטריט, בהם גולדמן סאקס, ג'יי.פי מורגן צ'ייס וסיטי הפעילו לחצים על חברי הקונגרס לבצע שינויים בחוק או לבטלו כליל.



ההצעה כוללת גם פשרה בנושא הפיקוח על שוק נגזרי האשראי, שגודלו 615 טריליון דולר ושעד היום לא היה נתון תחת פיקוח רגולטורי. הסנאטורית הדמוקרטית בלאנש לינקולן דרשה כי על הבנקים המסחריים ייאסר כליל לסחור בנגזרים, אולם בעקבות מאמצי שתדלנות חזקים מצד הבנקים הגיעו חברי הסנאט ובית הנבחרים לפשרה לפיה הבנקים יוכלו לשמור על פעילות המסחר שלהם, אבל רק במידה שהיא משמשת לגידור סיכונים או לעסקות החלף מט"ח. לבנקים יינתנו שנתיים כדי להעביר את הנגזרים שברשותם שלא אושרו במסגרת הרפורמה, כמו חוזי ביטוח נגד חדלות פירעון (cds), לחברות בת עצמאיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully