וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניק קלג חתם על העלאת המע"מ בבריטניה - והרגיז את בוחריו

גרדיאן

28.6.2010 / 7:02



>> ניק קלג, מנהיג המפלגה הליברל-דמוקרטית בבריטניה, ספג ביקורות רבות מהציבור בעקבות החלטת הקואליציה בבריטניה להעלות את המע"מ במדינה מ-17.5% ל-20%. כמחצית מהמצביעים למפלגה הליברל-דמוקרטית אמרו כי העלאת המע"מ העלתה את הסיכויים כי יזנחו את תמיכתם במפלגה.

סקר שנערך על ידי חברות המחקר yougov/brand democracy הראה כי 48% מהמצביעים למפלגה הליברל-דמוקרטית מעוניינים פחות להמשיך ולתמוך במפלגה, כתוצאה ישירה של העלאת המע"מ.



קלג ניהל מסע בחירות שבו יצא נחרצות נגד העלאת המע"מ, והזהיר מפני ההעלאה במקרה שמפלגת השמרנים תעלה לשלטון. אבל מאז שחתם על תקציב החירום של בריטניה ביום חמישי - במסגרתו המע"מ בבריטניה יעלה החל מינואר הקרוב - הוא טען כי ההעלאה היא בלתי נמנעת, מאחר שהמצב הפיננסי של המדינה חמור הרבה יותר ממה שסברה הממשלה החדשה.



תוצאות הסקר עלולות לעורר חוסר נוחות בקרב חברי הפרלמנט הבריטי, שמתכוננים להצבעה ביום שלישי על תוכנית תקציב החירום של שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן, הכוללת העלאות מסים וקיצוצי הוצאות ממשלתיות. בנוסף, תוצאות הסקר מעלות את החששות בנוגע ליכולתה של ממשלת הקואליציה לשרוד במשך קדנציה שלמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully