וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"שורט סקוויז" הזניק את פמס ב-15% במחזור של 19 מ' שקל

ואדים סבידרסקי וניר צליק

28.6.2010 / 7:01

הסיפור היומי



>> מניית פמס זינקה בכ-15% במחזור גבוה ולא אופייני למניה של 19 מיליון שקל, על רקע העדכון הקרוב של מדדי הבורסה. הערכות המוקדמות השגויות לגבי יציאתה של פמס ממדד תל דיב 20, הכולל 20 מניות הנסחרות בבורסת תל אביב ובעלות תשואת הדיווידנד הגבוהה ביותר, מאלצות את השורטיסטים לרכוש מניה כדי להתכסות (לסגור פוזיציות שורט פתוחות).

הציפייה ליציאתה של פמס ממדד תל דיב משמעותה כי לכל מנהלי תעודות סל ושחקנים אחרים (כגון קרנות נאמנות, שיש להן נייר העוקב אחרי מדד זה) יש מחויבות להתארגן לקראת העדכון ולמכור סחורה. כדי לנצל היצע עודף במניית פמס וירידת ערכה, פתחו השחקנים בשוק את פוזיציות השורט על מניה. כלומר, הימרו על ירידה והלוו מניות שאין ברשותם כדי למכור בשוק לפני האירוע במחיר גבוה יותר. לאחר האירוע הם רוכשים מניות חזרה בשוק במחיר הצפוי הנמוך יותר ומחזירים אותן.



פעולת התכסות וריצה אחרי נכס בסיס כדי לסגור פוזיציה במהירות נקראת בשפת הסוחרים "שורט סקוויז", והיא גם מגבירה את הסנטימנט החיובי במסחר במניה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully