נשיא סוריה, בשאר אל אסד, אמר כי יציע לברזיל לתווך בסכסוך במזרח התיכון. אסד אמר את הדברים בראיון לעיתון אסטאדו דה סאו פאולו, שפורסם אתמול. בשנתיים האחרונות היתה טורקיה המתווכת מטעם סוריה מול ישראל, אולם ארועי המשט לעזה חוללו משבר ביחסי ישראל-טורקיה ועתה נראה כי לדמשק אין בעיה להפנות עורף לטורקיה, שעדיין חושקת בתפקיד המתווך, וכי המרוויחה הגדולה מכך היא ברזיל.
אסד אמר את הדברים לקראת יציאתו לאמריקה הלטינית לביקור בוונצואלה, ברזיל, ארגנטינה וקובה, במטרה לגייס השקעות בתשתית הסורית ולחזק את מעמדה המדיני של דמשק, שהתערער בעולם המערבי - כך דיווחה אמש סוכנות רויטרס. לדבריו, היוזמה נובעת מהניסיון המוצלח של ברזיל בתיוון עם טורקיה מול איראן בנושא העשרת אורניום.
המהלך עולה בקנה אחד עם עניינה של ישראל בהידוק היחסים עם ברזיל כארץ יעד לשיתוף פעולה כלכלי. התעשיות הבטחוניות חדרו בשנים האחרונות לשוק הברזילאי בעסקות בהיקפים של מאות מליוני דולרים, בעיקר במכירת מטוסים ללא טייס (מל"טים). ברזיל הוגדרה על ידי הממשלה כארץ מועדפת להידוק שיתוף הפעולה העסקי. מכון היצוא ממקד מאמצים להגדלת הסחר עם ברזיל במסגרת תוכנית שביט, שגובשה על רקע המשבר הכלכלי העולמי שהוביל לתוכניות להסטת יצוא מהשווקים המסורתיים למזרח ולברזיל.
בעקבות המשט: ברזיל מתחזקת על חשבון טורקיה בהשקעות ובתיווך בתהליך המדיני
אורה קורן
28.6.2010 / 8:48