וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרקליטות פרקטית

עמית בן-ארויה

29.6.2010 / 7:02

בעד הסדר הטיעון



>> פרקליטות מיסוי וכלכלה נתפשת כגוף נוקשה שלא נוטה להגיע להסדרי טיעון. המסר של הפרקליטות אתמול היה אחר.

גרינשפון אמור לשלם כקנס או כתרומה 750 אלף שקל כחלק מהסדר שמשחרר אותו מהרשעה משימוש במידע פנים. האם סכום כזה מזיז לגרינשפון ומרתיע בכירים אחרים בשוק ההון? משכורת הבסיס של גרינשפון, 90 אלף שקל בחודש, מתעתעת. עלות השכר השנתית הכוללת שלו ב2009- היא 4.7 מיליון שקל ואת הקנס הוא ישמח לשלם תמורת המשך פעילות בדירקטוריון של אפריקה.



התביעה הגדירה את תיק גרינשפון כ"קו פרשת מים" מבחינת הרתעה מפני עבירות מידע פנים. אובייקטיבית, קשה להגדיר מצב של אי הרשעה כמרתיע במיוחד. חשיבות התיק, אם יאשר בית המשפט את ההסדר, היא בכך שהוא מהווה אכיפה מינהלית דה-פקטו לפי הצעת החוק שיזם יו"ר רשות ניירות ערך, זוהר גושן: קנס מכובד, תגובה מהירה להפרת חוק ובעיקר - ויתור על הצורך להידיין במשך שנים ארוכות בבית המשפט.



הפרקליטות ביצעה אתמול עבודת סנגוריה קלאסית כשהציגה לביהמ"ש פסקי דין שתומכים באי הרשעה של גרינשפון. במצב המשפטי הנוכחי, שבו ספגה הפרקליטות הפסדים לא מעטים בתחום ניירות ערך, סיום המשפט בזריזות הוא בשורה טובה לא רק עבור גרינשפון אלא גם עבור המשקיעים. בפעם הבאה שאנשי שוק ההון יתייעצו לגבי עסקה, הם יזהרו יותר במסירת מידע פנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully