העלאות הדירוג עבור אג"ח קונצרניות בארה"ב צפויות לעלות על הורדות הדירוג ברבעון הנוכחי, לראשונה מאז הרבעון השני ב-2007, אז החל להתפתח מחנק האשראי. הקריסה של שוק המשכנתאות בארה"ב במחצית השנייה של 2007 גררה עימה כלפי מטה את שוקי האשראי וחברות הדירוג נאלצו לבצע תיקון לדירוגי האג"ח הקונצרניות המגובות במשכנתאות. כעת, עם התייצבות שוקי האשראי, והשיפור ברווחי החברות הודות להתאוששות מהמיתון, חוזרים הדירוגים לעלות.
חברת דירוג האשראי סטנדרד אנד פור'ס העלתה דירוג ל-238 חברות אמריקאיות, והורידה דירוג ל-210, לפי נתוני בלומברג. חברת הדירוג מודי'ס העלתה דירוג ל-200 חברות, והורידה דירוג ל-129 חברות.
רווחי החברות בארה"ב עלו בקצב המהיר ביותר מאז 1984 ברבעון הראשון של השנה - 34%. בנוסף, חברות רבות הגדילו את קופת המזומנים שלהן וצמצמו חובותיהן, בניסיון לצמצם סיכונים ולהבטיח את המשך פעילותן ויציבותן גם בתקופת משבר.
באירופה, לעומת זאת, נמשכת מגמת הורדות הדירוג, על רקע משבר החובות הפוקד את היבשת. סטנדרד אנד פור'ס הורידה דירוג של 163 חברות ברבעון הנוכחי, והעלתה דירוג ל-84 חברות בלבד. מודי'ס הורידה דירוג ל-119 חברות, והעלתה דירוגן של 35 חברות.
לראשונה מאז 2007 - העלאות דירוג האשראי בארה"ב רבות מהורדות הדירוג
סוכנויות הידיעות
29.6.2010 / 10:38