וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משרד הביטחון: "לא נבקש תוספת תקציב כלשהי"

מוטי בסוק

1.7.2010 / 7:08



>> "מערכת הביטחון לא ביקשה ולא תבקש תוספת כלשהי בתקציב המדינה ל-2011 ול-2012" - כך נכתב באיגרת פנימית ששלח אתמול מנכ"ל משרד הביטחון, אודי שני, לחברי הנהלת משרד הביטחון.

שני הוסיף כי "בניגוד לפרסומים הבלתי מבוססים בימים האחרונים, מערכת הביטחון לא ביקשה ולא תבקש תקציב כלשהו, כפי שלא עשתה מאז אומץ מודל ברודט ב-2008". ועדת ברודט קבעה תוואי להגדלת תקציב הביטחון מדי שנה במשך עשור.



במכתב מדגיש שני: "גם כשהיה צורך בתקציבים נוספים לצרכים ביטחונים דחופים, מערכת הביטחון לא ביקשה תוספות, אלא הקדמות תזרימיות על חשבון תקציבי השנים הבאות - כל זאת כדי שלא לפרוץ את המסגרת התקציבית כפי שנקבעה". בסיום המכתב מבטיח שני כי מערכת הביטחון תמשיך "ליישם את הליך ההתייעלות שמובילה חברת מקינזי על מנת להגיע ליעדים שהוצבו. אני מצפה מאנשי האוצר שלא לשפוך את התינוק עם המים ולנהל דו-שיח הגון וענייני".



המכתב של שני מסמן את תחילתו של העימות השנתי המסורתי בין משרדי הביטחון והאוצר על תקציב הביטחון. האוצר דורש, בין השאר, קיצוץ של מיליארדי שקלים בתקציב הביטחון, העלאת גיל הפרישה של אנשי הקבע שאינם משרתים כלוחמים והקמת הגדר בגבול ישראל-מצרים מתקציב מערכת הביטחון. צה"ל דוחה דרישות אלה על הסף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully