וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החרם הישראלי מכה בבתי המלון בטורקיה - ומחירי החדרים צונחים

סוכנויות הידיעות

2.7.2010 / 7:02

חדרים שהוצעו בכ-170 שקל ללילה עולים כעת 100 שקל בלבד. גם סוכנויות הנסיעות בטורקיה סופגות הפסדים כבדים מביטול הזמנות



>> מגזר התיירות בטורקיה נפגע באופן משמעותי מהתערערות הקשרים בין ישראל לטורקיה - כך דיווח השבוע העיתון הטורקי "הורייט". לפי העיתון, כלכלת טורקיה הפסידה לפחות 400 מיליון דולר בגין ביטוליהן של עשרות אלפי הזמנות של תיירים ישראלים מאז הפשיטה של כוחות צה"ל על המשט לעזה לפני כחודש.

סוכנויות הנסיעות בטורקיה, שסובלות מהפסדים כבדים בגין ביטולי החופשות של הישראלים, מפנות אצבע מאשימה כלפי הממשלה הטורקית. חברת לבנטין טור ספגה הפסדים בסך 3.5 מיליון לירות טורקיות (כ-8.6 מיליון שקל) לדברי הבעלים, לבנט גונר. היעד של גונר היה הבאת 17 אלף תיירים ישראליים לטורקיה ב-2010, אך בינתיים הצליחה החברה להביא רק 200 תיירים, ונאלצה לשלם 1.1 מיליון דולר למלונות על ביטולי הזמנות.



"הערוץ העסקי העיקרי שלנו נחתך", אמר גונר לעיתון. "מי ישיב לנו את 3.5 מיליון הלירות שאבדו?". גונר ציין כי כמה סוכנויות תיירות בטורקיה אף הכריזו על פשיטת רגל בעקבות המצב. בעליה של סוכנות תיירות נוספת, קלניט טור, צופה שיצליח למשוך לטורקיה השנה 33 אלף ישראלים בלבד, לעומת כ-90 אלף תיירים שתוכננו.



היעדרם של הישראלים מתיירות הקיץ בטורקיה פגע קשות בביקוש והוביל לירידות מחירים. פאטי גונאי, בעליה של סוכנות התיירות קרטג'ה, אמר כי הישראלים נעדרים מבתי המלון בעיירות נופש כמו בודרום ומרמריס, מה שהוביל לירידת מחירים חדה בבתי המלון. חדרים שתומחרו ב-170 שקל ללילה, מתומחרים כיום ב-100 שקל בלבד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully