וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המועצה לצרכנות: רוב צופי הטלוויזיה צורכים פחות מ-10 ערוצים

אופיר בר-זהר

4.7.2010 / 16:31

זאת למרות שחבילות הבסיס כוללות 60-50 ערוצים ועולות כ-200 שקל לחודש ומעלה



צופה הטלוויזיה הישראלי צורך פחות מ-10 ערוצים לחודש למרות שהוא נדרש לשלם על חבילת בסיס של 60-50 ערוצי בסיס - כך טוענת המועצה הישראלית לצרכנות. המועצה ערכה סקר בעניין דרך חברי המערך הארצי שלה וכן באתר האינטרנט שלה, ובו ביקשה מהנסקרים לציין באילו ערוצים הם צופים. לפי המועצה, "ממצאי הסקר העלו כי רוב הנסקרים צופים בממוצע ב-9.5 ערוצים בלבד". המועצה מסרה כי העבירה השבוע לראש הממשלה וכן לשרי האוצר והתקשורת, קלסר ובו מאות מכתבי צרכנים הקוראים לתמוך ברפורמת החבילה הצרה.



לפי סקר דומה שערכה חברת שילוב millward brown עבור themarker במארס האחרון, עלה כי 42% מהנסקרים המנויים לחברות הכבלים והלוויין צפו בסך הכל ב-5 ערוצים או פחות ואילו 21% נוספים צפו ב-10-5 ערוצים. לרוב מנוי לכבלים או ללוויין משרת משפחה שכוללת מספר פרטים אשר לכל אחד מהם העדפות שונות בנוגע לערוצים החביבים עליו, כך שייתכן שבסך הכל הכללי כמות הערוצים הנצפים גדולה יותר.



לפי חוק ההסדרים הנוכחי וכפי שנחשף ב-themarker, ההצעה שעל הפרק תחייב את yes ו-hot להציע חבילת ערוצים צרה ולתמחר מכירת כל ערוץ נוסף בנפרד. ואולם מחיר החבילה לא יהיה תחת פיקוח כל עוד לא יותר לשדר פרסומות בכבלים ובלוויין. החבילה הצרה צפויה לכלול 7 ערוצים לפחות: 1, 2, 10, 23 ו-99, וכן הערוצים הייעודיים 9 ו-24. לפי נוסח החוק, הערוצים הייעודיים יכולים לבקש להיות בחבילה הצרה, ויש להניח שיעשו כן.



במועצה לצרכנות מסרו כי חבילת צפייה בסיסית כוללת בחבילת הבסיס של חברת הלוויין 49 ערוצים ובחבילת הבסיס של hot 62 ערוצים ועולה לצרכן כ-210 שקלים בחודש. מנכ"ל המועצה לצרכנות אהוד פלג כתב לראש הממשלה וכן לשרי האוצר והתקשורת כי "כשקול הצרכנים נשמע בצורה כל כך ברורה בנוגע לשירות בסיסי הנמצא כמעט בכל בית בישראל, יש לפעול למען קידום הצעת החוק להנהגת חבילת בסיס צרה, בה הצרכן יימנע מתשלום מיותר וישלם אך ורק עבור ערוצים בהם הוא מעוניין". עוד הוסיף מנכ"ל המועצה כי "חופש הבחירה של הערוצים הוא ביטוי לאוטונומיה של רצון הפרט שהוכרה כערך צרכני בסיסי בפסיקת בית המשפט".



ואולם לא כולם מסכימים עם התועלת בחבילה הצרה: בעלי ערוצים קטנים טוענים כי החבילה תביא לסגירתם. זאת מאחר שכיום גודל החבילה מאפשרת סבסוד של ערוצים מקומיים. כמו כן נטען כי עלותם של חלק מהערוצים תגיע לעשרות שקלים בחודש, כך שחלק מהלקוחות ישלמו בסופו של דבר סכום דומה לזה שהם משלמים כיום, תמורת פחות ערוצים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully