וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

7 מתוך 10 מנהלי קרנות גידור: 2010 תהיה שנה קשה עבור המגזר

סוכנויות הידיעות

5.7.2010 / 12:40

מנהלי קרנות הגידור צופים כי הידוק הרגולוציה והתנודות בשווקים יקשו עליהן לגייס כספים



מנהלי קרנות הגידור ברחבי העולם צופים שנה קשה עבור המגזר ב-2010, בעקבות הידוק הפיקוח הרגולטורי על המגזר והתחרות המתחזקת על כספם של הלקוחות – כך עולה מסקר שערכה חברת ראיית החשבון רות'סטיין קס.



לפי הסקר, 7 מתוך 10 מנהלי קרנות גידור צופים כי 2010 תהיה שנה קשה עבור המגזר, המתמודד עם רפורמה רגולטורית באירופה וארה"ב שתהדק את הפיקוח על המגזר ועם תחרות מתחזקת על כספי הלקוחות בעקבות גידול במספר הקרנות.



"זה לא מפתיע שהתחזית ל-2010 שמרנית יותר כלפי העתיד ומעלה חששות שהועלו ב-2009, במקום האופטימיות שאפיינה שנים קודמות", נאמר בדו"ח.



במסגרת הסקר נשאלו 381 מנהלי קרנות גידור במחצית הראשונה של 2010 מה התחזית לשנה הקרובה. 8 מתוך 10 מנהלים צפו כי קרנות גידור חדשות יקומו השנה, וכי הקרנות הקיימות יתרחבו. עם זאת, 8 מתוך 10 מנהלים השיבו כי מנהלי הקרנות יתקשו יותר לגייס כספים, בשל עצבנות המשקיעים והחששות מפני משבר נוסף בשווקים.



קרנות הגידור הצליחו להתאושש בשנה שעברה מההפסדים הגדולים שרשמו ב-2008 והניבו בממוצע תשואה של 19%. עם זאת, התנודות החדות בשווקים בחודשים האחרונים עשויות להוביל קרנות רבות להפסדים ב-2010, לאחר שמאז תחילת השנה הניבו תשואה אפסית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully