חבילות השכר של בכירי החברות הגדולות בבריטניה עלו בשנה שעברה, ללא קשר לביצועי החברות, כך עולה מדו"ח שפורסם היום בעיתון "גרדיאן". השכר הממוצע של מנהלי החברות הכלולות במדד ftse 100 של בורסת לונדון עלה ב-5% ל-3.1 מיליון ליש"ט (4.7 מיליון דולר) מאז 2008, בעוד שהרווח הממוצע למניה בחברות ירד ב-1% באותה תקופה, לפי סקר השכר הכולל שערכו חברת הייעוץ mm&k וחברת מניפסט.
במהלך 10 השנים האחרונות גדל שכרם של מנהלי החברות הגדולות פי 4 בעוד שמחירי המניות ירדו. לפי הדו"ח, בשנים האחרונות עברו יותר חברות לשיטות תגמול יקרות וקשורות לביצועים בטווח הקצר, כמו בונוסים שנתיים. "זה משקף את הגישה שגרמה לכל כך הרבה בעיות במגזר הבנקאי", נכתב.
כיום יכולים מנהלים בחברות גדולות לקבל בונוסים שנתיים בגובה של עד 300% משכר הבסיס שלהם, בהשוואה לעמיתיהם בחברות קטנות יותר (אשר שווי השוק שלהן נע בין 100 מיליון ליש"ט למיליארד ליש"ט), אשר הבונוסים שלהם מגיעים עד ל-100% משכר הבסיס. היחס בין הבונוס המקסימלי לשכר הבסיס עלה ב-25% מאז 2006.
פרסומו של הדו"ח מגיע לאחר שבכמה מהחברות הגדולות הביעו בעלי המניות אי שביעות רצון משכר המנהלים. בעלי המניות של רשת הקמעונות הבריטית טסקו הביעו מחאתם על שכר הבכירים של החברה, וכמעט מחציתם הצביעו נגד תכנית השכר שהוצגה בפניהם או נמנעו מהצבעה. כמעט שליש הצביעו נגד התכנית, ו-15% נוספים נמנעו. מדובר בשיעור המתנגדים הגבוה ביותר בהצבעת בעלי מניות בבריטניה השנה. בנוסף, לפחות 5% התנגדו או נמנעו למינויים מחדש של טים מייסון, ראש החטיבה האמריקאית של טסקו, יו"ר החברה דיוויד ריד והיועצת המשפטית לוסי נוויל-רולף.
"ההתנגדות יוצאת הדופן משקפת את זעם המשקיעים על השכר המוגזם שהוענק לטים מייסון, האדם בעל השכר השני בגובהו בחברה, אף כי ביצועי החטיבה האמריקאית היו עגומים", אמר מייקל גרלנד מחברת ההשקעות האמריקאית ctw, שעודד משקיעים להתנגד לתכנית השכר. טרי ליהי, המנכ"ל היוצא של טסקו, זכה לשכר בסך 10 מיליון ליש"ט, לא כולל מניות. מייסון קיבל שכר של כ-7 מיליון ליש"ט.
דו"ח בבריטניה: שכר מנהלי החברות הגדולות עלה בשנה שעברה ללא קשר לביצועי החברות
סוכנויות הידיעות
5.7.2010 / 16:38