הנהלת הבנק הבינלאומי ושני ועדים העובדים בבנק נכשלו הערב בניסיונם להגיע להסכם שיביא לסיום השביתה בבנק הנמשכת מאז יום חמישי שעבר. לפיכך כל סניפי הבינלאומי והחברה הבת, בנק פועלי אגודת ישראל, יהיו סגורים לקהל גם מחר.
עקב השביתה, עובדי הבינלאומי עדיין לא קיבלו את משכורת יולי שהיתה אמורה להיות משולמת להם ביום חמישי שעבר, בראשון בחודש. עובדי הבנקים מקבלים את משכורותיהם חודש מראש, בניגוד לכלל העובדים במשק.
בפגישת המומ, שבחלקה השתתפה מנכ"לית הבינלאומי סמדר ברבר-צדיק, דרשו ראש הוועדים כי המשכורת לעובדי הבנק תשולם לאלתר, אך הצדדים לא הגיעו להסכמה בעניין זה.
לוועד המנהלים ומורשי החתימה, בראשות יונה גולדשלגר ולוועד הפקידים בראשות חנוך ליבנה, שורה של דרישות ובהן העלאת גובה הבונוס ל-2009 והשוואתו לבונוס ששולם לעובדי בנק לאומי, קליטת מנהלים ופקידים חדשים בבנק לנוכח המחסור בכוח אדם בסניפים, הפסקת שיטת השיווק האגרסיבית הנהוגה בבנק, שלדעת ועד הפקידים פוגעת ברוב עובדי השיווק בבנק. ועד הפקידים גם מתנגד לתופעה של העסקת סטודנטים בבנק.
בתגובה מסרה דוברת הבינלאומי: ההנהלה הציעה לוועדים, לפנים משורת הדין, שהניכוי משכר העובדים בגין ימי השביתה יידחה לאוגוסט, דבר שיאפשר תשלום מיידי של משכורת יולי. עוד הציעה ההנהלה שבמקביל העובדים יחזרו לעבודה מלאה. ואולם הוועדים החליטו להמשיך לשבות. ההנהלה מתנצלת בפני לקוחות הבנק על אי הנעימות".
נכשל ניסיון לסיים את השביתה בבינלאומי - אין משכורות לעובדים
חיים ביאור
5.7.2010 / 18:10