במהלך שקט, ללא הודעה רשמית, אישרה בשבוע שעבר ועדת שפניץ לבחינת מינויים בשירות הציבורי את מינויו של אבישי כהן לתפקיד מנכ"ל נמל אילת. כהן, המכהן כראש התחום המוניציפלי במרכז השלטון המקומי, נעדר כל ניסיון בתחום הנמלים או בענף התחבורה בכלל. את הקריירה המקצועית שלו עשה כהן בשלטון המקומי וכראש אגף בלשכת ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון. לכהן יש ניסיון עשיר דווקא במגרש הפוליטי, שם שימש בשנים האחרונות מנהל מטה המבצעים של מפלגת קדימה ומזכיר הוועדה המוניציפלית במפלגה.
לפני כחצי שנה אישר דירקטוריון חברת נמל אילת את מינויו של כהן לתפקיד, למרות הביקורת הציבורית שהושמעה נגדו, ועל אף התערבותה של התנועה לאיכות השלטון. כהן הוכרז כזוכה פעמיים - לאחר שזכייתו הראשונה בוטלה בטענה לליקויים בהליך הזכייה. לאחר אישור המינוי בדירקטוריון, נדרש עדיין כהן לצלוח את הוועדה שבראשות עו"ד טנה שפניץ. הוועדה דנה במינויו של כהן במשך חודשים. בין היתר נבחנה עמידתו בתנאי הסף הניהוליים לתפקיד, וכן העובדה שלא הזכיר בקורות החיים שהגיש כי שימש מזכיר הוועדה העליונה של קדימה גם ב-2008, וכי ב-2009 מונה למנהל מטה המבצעים של המפלגה לקראת הבחירות האחרונות.
כאמור, לפני כמה ימים אישרה הוועדה בכל זאת את מינויו של כהן - שיידרש להוביל כעת את החברה בהליך ההפרטה הקרוב. זאת, אם מינויו יאושר בחתימת שר התחבורה, ישראל כץ, ושר האוצר, יובל שטייניץ. "הוועדה מצאה כי מר אבישי כהן עונה לדרישת הניסיון - כנדרש בחוק", נמסר בתגובה מוועדת שפניץ, שהוסיפה: "לא נמצא כי למועמד יש זיקה פוליטית למי משרי הממשלה".
למרות הביקורת: פעיל קדימה ימונה למנכ"ל נמל אילת
אבי בר-אלי
6.7.2010 / 9:28