וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

במזרח התיכון מאמינים ב-BP: ממשלת לוב שוקלת לרכוש נתח בחברה "במחיר מציאה"

סוכנויות הידיעות

6.7.2010 / 9:41

אתמול עלתה מניית BP ב-3% על רקע דיווחים לפיהם היא עשויה לגייס הון מקרנות השקעה ממשלתיות במזרח התיכון



ממשלת לוב שוקלת לרכוש נתח בענקית הנפט bp, המנסה בימים אלה לבלום את דליפת הנפט במפרץ מקסיקו, לאחר שהנפילה החדה במניית החברה בעקבות האסון הפכה את bp למציאה - כך אמר שוקרי ראנם, יו"ר חברת הנפט הלאומית של לוב (noc).



"bp מעניינת אותנו כרגע בגלל ששווי המניה נפל בחצי ואנו עדיין מאמינים בחברה. אמליץ לזרוע ההשקעות הממשלתית להשקיע בה, כי לדעתי מדובר במציאה טובה", אמר ראנם.







אנליסט בסיטי של לונדון אמר לעיתון הבריטי "דיילי טלגרף" כי עסקה עם לוב תיתקל בהתנגדות מצד בעלי המניות של bp ותעורר את זעמו של הממשל האמריקאי, שאמנם הסיר את הסנקציות על לוב ב-2004 אך עדיין מנהל יחסים מתוחים עם המדינה בשל קשריה לפיצוץ מטוס פאן אם מעל לוקרבי ב-1988, שהוביל למותם של 270 בני אדם.



מניית bp עלתה אתמול ב-3% בעקבות דיווחים בעיתונות הבריטית לפיהם החברה פתחה במגעים עם מספר קרנות השקעה ממשלתיות במזרח התיכון בנוגע להשקעה אפשרית בחברה, במטרה להגן על עצמה מפני השתלטות עוינת לאחר ששווי השוק שלה נחתך בחצי בעקבות האסון הסביבתי הגדול בתולדות ארה"ב.



מאז התפוצצה אסדת הנפט deepwater horizon ב-20 באפריל, שהרגה 11 אנשי צוות וגרמה לדליפה בבאר הנפט שהזרימה כמויות עצומות של נפט למימי מפרץ מקסיקו, נפלה מניית bp ב-50%. הנפילה החדה במניית החברה הובילה להערכות כי ענקית הנפט הבריטית עשויה ליפול קורבן להשתלטות עוינת.



ה"דיילי טלגרף" דיווח אתמול כי זרועות ההשקעה הממשלתיות של אבו דאבי וקטאר מנהלות מגעים עם bp בנוגע לרכישת נתח אסטרטגי בחברה, במטרה לתמוך במנייתה ולמנוע אפשרות של השתלטות עוינת מצד חברות גדולות יותר שעשויות לנצל את מצבה. זרוע ההשקעות של ממשלת כווית, שמחזיקה בנתח של 1.8% ממניות bp לאחר ניסיון השתלטות כושל על החברה לפני 13 שנים, הביעה עניין גם היא.



הבנק הבריטי ברקליס זכה לסיוע דומה בשיאו של המשבר הפיננסי העולמי, לאחר שגוף השקעות ממשלתי באבו דאבי וזרוע ההשקעות של קטאר רכשו מניות בבנק והזרימו לו הון בסך 7 מיליארד ליש"ט שהיה דרוש לו כדי להימנע מחילוץ ממשלתי, כמו מתחריו רויאל בנק אוף סקוטלנד ולוידס.



גורמים בכירים בנסיכויות המפרץ אמרו ל"טלגרף" כי הציעו ל-bp את האפשרות של השקעה אסטרטגית בחברה. "bp יודעת שיש פוטנציאל לתמיכה מצד מדינות המזרח התיכון", אמר גורם באבו דאבי לעיתון המקומי "דה נשיונל". ipic, חברת ההשקעות הממשלתית של אבו דאבי, מחזיקה בנתחים ב-14 חברות נפט וגז בינלאומיות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully