וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מעבר לחמישה ימי עבודה בשבוע תמורת שקט תעשייתי לעשור

מאת אופיר בר-זהר

7.7.2010 / 6:59

בלעדי הרשות לא תבצע פיטורים קולקטיביים מעבר לצמצום של 700 עובדים. כל העובדים יקודמו בדרגה בשלוש השנים הקרובות ויבטיחו לא להעלות דרישות נוספות. עלות הרפורמה מוערכת ב-800 מיליון שקל



>> מעבר לחמישה ימי עבודה, גמישות ניהולית, הימנעות מפיטורים ושקט תעשייתי לעשר שנים - אלה הם עיקרי טיוטת הרפורמה ברשות השידור, שהגיעה לידי themarker. עלות הרפורמה מוערכת ב-700-800 מיליון שקל.



הטיוטה בת עשרות העמודים מתייחסת להסכמים עם כל עובדי הרשות למעט העיתונאים, שהיו אמורים לחתום על הסכם עקרונות אתמול בערב, לקראת חתימה על הסכם סופי באוגוסט.

במסגרת הרפורמה יעזבו 700 מתוך 1,900 עובדי הרשות, שתתחייב לא לבצע פיטורים קולקטיביים נוספים ולא לצמצם את כוח האדם במשך חמש שנים מחתימת ההסכם. לאחר מכן ובמשך עשור תוכל הרשות לבצע פיטורים קולקטיביים רק באישור ההסתדרות.



תחת סעיף הסמכויות הניהוליות בהסכם נקבע כי הרשות תוכר כגורם בעל הסמכות הניהולית שיקבע את מספר וזהות העובדים שייצאו למשימות ואת מידת הצורך בשעות נוספות, כוננויות ומשמרות.



עוד לפי טיוטת ההסכם, כל עובד יחויב ברישום נוכחות, אך חלק מהעובדים יורשו לחתום על נוכחות באמצעות sms. העובדים יעברו לשבוע עבודה בן חמישה ימים ו-41 שעות. כל העובדים יהיו זכאים לחצי שעת הפסקה במשמרת למעט טכנאי הרדיו, שיהיו זכאים לשעת הפסקה.



במסגרת ההסכמה על שעות נוספות נערך תחשיב שבמסגרתו הופחת שיעור - שחלקו קבוע וחלקו יחסי לשכר העובד - מתוך ממוצע השעות הנוספות לעובד ב-2007-2009 והסכום שהתקבל הוא זה שעובד זכאי לצבור בשעות נוספות בכל חודש. בעניין קידום בדרגה מצוין כי העובדים יקודמו במדורג במהלך שלוש השנים הקרובות.



עובדים חדשים שיצטרפו לרשות לאחר הרפורמה יזכו לתנאים פחותים בהרבה: במהלך חמש השנים הראשונות לעבודתם הם ייחשבו זמניים וניתן יהיה לפטרם בלי קשר להסכמות עם עובדי הרשות. עובדי חברות כוח אדם ופרילאנסרים לא ייחשבו עובדים זמניים.



הרשות מצהירה בטיוטת ההסכם על כוונתה לרכז את עבודתה בשלושה מתחמים בירושלים, תל אביב וחיפה. ניוד עובדים בין אזורים או בין מדיות יתבצע בהסכמתם בלבד.



העובדים יצהירו בחתימתם על ההסכם כי הוא מהווה "מיצוי מלא ומוחלט" של תביעותיהם בנושאים שהוסדרו בהסכם. העובדים יתחייבו לא להעלות תביעות בנושאים אלה בשבע השנים שלאחר חתימת ההסכם ולא לערוך שביתות או השבתות במשך תקופה זו.



סעיף נוסף שניתן לראות בו הישג לטכנאי הרשות הוא הקביעה כי לא יופעל אולפן רדיו בעשר השנים הקרובות ללא טכנאי. גם בתחום שידורי הטלוויזיה מצוין כי מקצועות מסוימים יבוצעו על ידי טכנאים בלבד, אך רשימת המקצועות והתפקידים מופיעה בנספח נפרד שאינו חלק מהחוזה הכולל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully