מחיר הנפט הגולמי עלה היום לשיא של שבוע, בעקבות ירידה במלאי הנפט האמריקאיים. החוזים על הנפט הגולמי מסוג light crude למסירה באוגוסט ננעלו בעלייה של 1.9% למחיר של 75.44 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק. בלונדון עלו החוזים על הנפט הגולמי מסוג ברנט למסירה באוגוסט ב-1.5% למחיר 74.6 דולר לחבית.
מלאי הנפט הגולמי בארה"ב הצטמצמו בשבוע שעבר בכ-5 מיליון חביות, והסתכמו ב-358.2 מיליון חביות, דיווח משרד האנרגיה האמריקאי. היתה זו הירידה השבועית החדה ביותר מאז ספטמבר. כלכלנים צפו ירידה של כ-2 מיליון חביות במלאים, בעקבות הגעת ההוריקן אלכס לחופי מפרץ מכסיקו, וסגירת כ-26% מפעילות הייצור והזיקוק של נפט במפרץ. צריכת הנפט בארה"ב עלתה בשבוע שעבר ב-3.2%, ל-19.6 מיליון חביות ביום.
מלאי הבנזין גדלו ב-1.32 מיליון חביות והסתכמו ב-219.4 מיליון חביות בשבוע שעבר, לפי הדו"ח. בתי הזיקוק בארה"ב פעלו ב-89.8% מתפוקתם המירבית בשבוע שעבר, עלייה של 1.4% לעומת השבוע שקדם לו. אתמול קפץ מחיר הנפט בקרוב ל-3% ונסגר מעל לרמה של 74 דולר לחבית לאחר שמשרד האנרגיה האמריקאי העלה את תחזית ביקוש הנפט העולמי.
מחיר הנפט הגולמי עלה ב-1.5% וננעל ברמה של 74.6 דולר לחבית
סוכנויות הידיעות
8.7.2010 / 22:37