מנכ"ל גוגל, אריק שמידט, אמר כי הוא צופה שסין תחדש את רישיון החברה לספק שירותי אינטרנט בסין. זאת, לאחר שסין איימה שלא לחדש את הרישיון על רקע אכזבתה מניסיונותיה של גוגל להתחמק מחוקי הצנזורה הנוקשים הנהוגים במדינה, לפי החברה. שמידט אמר את הדברים אתמול בוועידת אלן אנד קו בסאן ואלי, איידהו.
"הפעילויות שלנו בסין כפופות לחלוטין למרות ממשלת סין", אמר. גוגל חולקת על החוק הסיני שדורש מחברות להגביל את הגישה הציבורית למידע שנחשב בלתי ראוי בעיני הממשל. יכולת החברה לספק שירותי חיפוש ושירותים אחרים תלויה באישור רישיון החברה. עם זאת, קבלת ההחלטה עשויה להתעכב, דיווח "צ'יינה דיילי" השבוע, לפי דבריו של דובר משרד התעשייה וטכנולוגיות המידע.
יחסי גוגל סין היו מתוחים מאז החברה הודיעה בתחילת השנה כי אינה מעוניינת להמשיך לשתף פעולה עם הצנזורה במדינה, בעקבות הפריצה לשירותים שלה, שבה האשימה גוגל את סין. עד לאחרונה העבירה החברה את הגולשים להונג קונג.
אריק שמידט: סין צפויה לחדש את רישיון שירותי האינטרנט של גוגל
סוכנויות הידיעות
9.7.2010 / 8:36